Coca-Cola_Hellenic_logoDow Jones Sustainability Index: Coca-Cola Hellenic i dalje globalni lider u društveno odgovornom poslovanju

 

Već treću godinu uzastopno Coca-Cola Hellenic uvršćena je na listu globalnog Dow Jones indeksa održivosti (Dow Jones Sustainability Index (DJSI)) i Dow Jones evropskog indeksa održivosti (DJSI Europe Index), što predstavlja priznanje ovoj kompaniji za kontinuirano investiranje u održivo i društveno odgovorno poslovanje u svih 28 zemalja u kojima posluje.

Kompanija Coca-Cola Hellenic je jedna od samo četiri proizvođača pića širom sveta koja je uključena u svetski DJSI i jedna od dve kompanije koje se nalaze na listi evropskog DJSI. Dow Jones indeksi održivog poslovanja se ažuriraju na godišnjem nivou, a ove godine je više od 2000 kompanija iz 57 industrijskih grana širom sveta bilo podvrgnuto temeljnoj analizi rezultata poslovanja u tri osnovne oblasti: ekonomski učinak, zaštita životne sredine i investiranje u zaposlene i društvenu zajednicu.

Povezana vest:  Bambi-Banat u borbi protiv dijabetesa - Yo D`oro Balans donira Dom zdravlja u Vršcu

“Mi gradimo kompaniju za budućnost. Održivi razvoj na svakom polju u svakoj od naših operacija je od vitalnog značaja. Činjenica da smo već treću godinu uzastopno uključeni na listu indeksa održivosti doprinela je da naši zaposleni budu ponosni i dodatno  posvećeni održivom poslovanju kompanije, za šta verujem da će samo još više izoštriti naš fokus.”, izjavio je Doros Konstantinu, generalni direktor kompanije Coca-Cola Hellenic.

Povezana vest:  DEČIJA KREATIVNOST NA DELU UZ ALEVA NATUR ZAČINE

U okviru pregleda DJSI  po kategorijama, Coca-Cola Hellenic je ostvarila najviše rezultate u oblastima koje se odnose na: usklađenost sa zakonima, kodekse ponašanja, borbu protiv korupcije, zdravlje i ishranu,  odgovorno tretiranje vode, korporativnu filantropiju i privlačenje i zadržavanje talenata.

“U skladu sa visokim međunarodnim standardima održivog poslovanja naše kompanije, Coca-Cola Hellenic Srbija je identifikovala ključne uticaje svog poslovanja na životnu sredinu i uspostavila mehanizme za konstantno smanjenje potrošnje prirodnih resursa”, izjavio je Sotiris Janopulos, generalni direktor Coca-Cola Hellenic Srbija. “ Kontinuirano unapređujemo proces proizvodnje kako bismo odgovorili na specifične zahteve u pogledu: uštede i očuvanja prirodnih resursa, recikliranja sekundarnih sirovina i njihovog skladištenja, prečišćavanja otpadnih voda i drugih oblika zaštite okoline. Dan Dunava, Coca-Cola talenti, Coca-Cola klub volontera, Specijalna olimpijada i Banka hrane su samo neki od projekata po kojima je Coca-Cola Hellenic Srbija postala poznata kao kompanija koja ulaže u profesionalni razvoj mladih, brine o zaštiti životne sredine i pomaže ugroženim grupama.“

Povezana vest:  Ešli i Šeril Kol će se ponovo venčati