Hrana za SveNokia podržava akciju „Hrana za sve“ u Srbiji

 

Kompanija Nokia objavila je danas će aktivno podržati projekat fondacije B92 „Hrana za sve“,  koji je pokrenut sa ciljem pomoći u rešavanju problema gladi i siromaštva u Srbiji. Zahvaljujući ovom projektu, kompanije i pojedinci, izdvajanjem sredstava u fond, omogućavaju najugroženijima makar po jedan kompletan dnevni obrok u javnim kuhinjama ili korištenje drugih mehanizama pomoći u hrani.

 

Ovaj potez deo je nastojanja kompanije Nokia da aktivno podržava CSR projekte zemalja u kojima posluje, i prvi je takve vrste u Srbiji. Pored novčane pomoći , kompanija Nokia podržaće projekat i izradom aplikacije za mobilne telefone koja će svakom korisniku Nokia smart telefona omogućiti da se na jednostavan način informiše i bude u toku sa ovom akcijom, čime će i lično doprineti uspehu borbe protiv gladi i siromaštva u Srbiji.

Povezana vest:  Otvorena klinika za dečju psihijatriju

 

Rossen Petkov, regionalni menadžer kompanije Nokia za Balkan ovim je povodom izjavio:“Kompanija Nokia je, kao lider u svojoj branši, društveno veoma odgovorna kompanija koja neguje, između ostalih,  i vrednosti socijalne emancipacije, solidarnosti i humanosti. Zadovoljstvo nam je da smo imali priliku da te vrednosti podržimo i u Srbiji i da svoje tehnološko liderstvo i najmodernije tehnologije kada je mobilna komunikacija u pitanju, iskoristimo za humani cilj. Verujem da će aplikacija za smart telefone koju kompanija Nokia pokreće danas, doprineti da svaki građanin Srbije oseti isto ono zadovoljstvo koje mi sada osećamo, znajući da pomažemo onim našim sugrađanima koji su socijalno najugroženiji“

Povezana vest:  JAČANJE ODGOVORA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA TOKOM PANDEMIJE KOVID-19

 

Aplikacija „Hrana za sve“ za mobilne smart telefone od danas je dostupna preko Ovi Store servisa svim korisnicima Nokia smart telefona i može se besplatno preuzeti. Jednostavnom instalacijom ove aplikacije, njeni korisnici dobijaju priliku da na svom mobilnom telefonu dobiju sve informacije o projektu „Hrana za sve“. To će im pomoći da odluče kako da lično doprinesu povećanju broja javnih kuhinja, distributivnih centara hrane i drugih mehanizama pomoći u hrani i osnovnim potrepštinama za ugrožene građane Srbije.

Povezana vest:  Ševket i Oguz u provodu u klubu Mr. Stefan Braun

 

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u 2009. godini oko 9,2 odsto građana Srbije živelo je ispod granice siromaštva, sa prihodom manjim od 8.300 dinara mesečno. Kod starijih iznad 65 godina taj procenat iznosi 10,1 odsto, a kod nezaposlenih čak 19,3 odsto. Među najugroženijima su i deca do 13 godina i samohrane majke, a na selu je procenat siromaštva za tri odsto veći nego u gradu.