Uživajte uz nesvakidašnji prizor reke ispunjene plovilima na 14. Beogradskom karnevalu brodova, koji se ove godine održava u subotu, 25. avgusta na šetalištu Sava Promenada, u okviru Belgrade Waterfront-a. U sklopu tradicionalne i omiljene gradske manifestacije, vlasnici rečnih plovila koji se prijave ploviće na potezu od Brankovog mosta do mosta Gazela.

Cilj ovog veselog događaja je da se na atraktivan i zanimljiv način ukaže na lepote beogradskih reka, promovišu sportske aktivnosti na vodi i aktivira nautički turizam Beograda.

Povezana vest:  Tejlor Svift i Bijonse najveći darodavci u 2014.

Početak programa planiran je za 16:30 časova, a revijalni defile povorke čamaca i brodova za 18 časova. Na rečnoj manifestaciji učestvovaće plovila svih beogradskih marina, a posetioci će imati prilike da uživaju i u sjajnom kulturno-zabavnom programu na obali, u okviru kojeg će nastupiti Leontina Vukomanović, Bojana Stamenov i dečiji hor „Čarolija“.  Muzički program upotpuniće i drugi nastupi, među kojima su Mikser bend, gitarski trio „Balkanske žice“ i grupa „The Bestbeat – Beatles tribute band“.

Povezana vest:  Veselo ispred Doma Narodne skupštine

Svečano nagrađivanje najlepše dekorisanih plovila i večernji vatromet učiniće veče još lepšim, a pravoj porodičnoj zabavi doprineće i radionice zabavno-edukativnog karaktera, gusarski kutak, ulični izvođači, mađioničari, akrobate, ljudi na štulama i brojna druga dešavanja. U okviru programa na obali, organizovana je i Eko zona, gde će posetioci imati prilike da probaju organsku hranu i domaće proizvode.

Ove godine, na karnevalu će učestvovati i udruženje građana „Zvezda“, koje će izložiti svoje ručno rađene predmete, a sav prihod od prodaje ići će u svrhe zbrinjavanja mladih bez roditeljskog staranja.

Povezana vest:  Nova tetovaža Andželine Džoli

Dođite na Sava Promenadu i budite deo spektakla na vodi!