U hotelu Metropol na svečanoj dodeli nagarada proglašeni su najbolji pojedinci i timovikoji su doprineli uspešnom održavanju 44. po redu Beogradske nedelje mode.

Posebnu nagradu Beogradske nedelje mode za organizaciju revije srpskih modnih brendova dobio je Klaster modne i odevne industrije Srbije – FACTS.

Nagradu „Boris Nikolić“ za savremeni modni izraz dobila je Budislava Keković.

Magazin Bazar je nagradu „Marija Kranjc“, za najbolju prikazanu kolekciju dodelioIgoru TodorovićuTextil Designer Award pripala je Lily Tailor.

Povezana vest:  Ni nakon ukidanja mera izolacije nećemo prestati da se osećamo usamljeno: Evropljani priznaju da su se tako osećali i pre COVID-19 pandemije

Po izboru tima magazina Lepota i zdravlje najbolji frizeri su svoje umeće prikazali na reviji Starsica, a u pitanju su članovi Matrix tima, dok je najbolja šminkerka ove Nedelje mode Ena Jović koja je nagradu zaslužila svojim radom na reviji Ane Ljubinković.

Magazin Gloria izdvojio je Irenu Đurić kao najbolje stilizovanu osobu među posetiocima Fashion Weeka.

Najbolji manekeni su Anastasija Despotović i Aleksa Kaličanin.

Najbolju digitalnu prezentaciju po izboru Wannabemagazina ima Sonja Jocić,

Povezana vest:  Dejvid Bekam na snimanju za novu H&M kampanju sa Kevinom Hartom

dok je pobednik konkursa za mlade fotografe BFW Instashot Nemanja Đorđević.

Nedelju mode u Beogradu posetilo je više od 10.000 posetilaca, predstavljeno je više od30 različitih programa sa više od 75 dizajnera, 10 brendova, na 5 gradskih lokacija. Brojevi govore o značaju manifestacije, prikazane kolekcije o kvalitetu, a atmosfera u sali tokom revija kao i u bekstejdžu je ono na šta možda i najviše treba biti ponosan.

Da su napori koje je uložio tim od skoro 300 ljudi koji su radili na organizaciji i realizaciji ove nedelje mode opravdani, govore i utisci koje su podelili brojni strani modni novinari oduševljeni onim što su videli na BFW-u, kako na pisti, tako i onim što su mogli da osete iza kulisa manifestacije. Nazvali su BFW „velikom porodicom“ jer je njima, između ostalog viđenog i doživljenog, međusobna podrška dizajnera u bekstejdžu, bez ikakavog rivaliteta apsolutno nestvarna.

Povezana vest:  Princ Vilijam vodi Kejt na medeni mesec u Jordan

Vidimo se od 18-25. aprila na 45. izdanju Beogradske nedelje mode!

PHOTO: Đorđe Tomić