Dvanaesto izdanje Festivala nauke, najveće manifestacije u oblasti promocije nauke i obrazovanja, održaće se u halama 3, 3a i 5 na Beogradskom sajmu od 29. novembra do 2. decembra 2018. na temu – Zemlja budućnosti.

Posetioci će u toj Zemlji imati priliku da vide najnovije tehnologije, saznaju kakvim ćemo brodovima ploviti u budućnosti, kako roboti mogu da nas čuju i da li nas i koliko razumeju, naučiće nešto više o energiji i otkriti kako uz malo truda sačuvati elemente prirode kao što su voda, biljni i životinjski svet, stići čak do međuzvezdanih prostora, ali i vratiti se u mezozoik, prisustvovati čudesnim eksperimentima iz fizike i hemije, najeksplozivnijem šou do sada, kao i nizu akrobatskih tačaka koje pomeraju granice mogućeg i preispituju osnovne zakone fizike.

Povezana vest:  Tamara Kusovac, UŠĆE i NURDOR za pomoć hemato-onkološkom odeljenju u Nišu

Na Festivalu učestvuje više od 60 naučih i obrazovnih institucija, udruženja i pojedinaca iz Srbije i iz inostranstva, a svoj štand u Hali 3 ima i kanal NATIONAL GEOGRAPHIC.

Štand je prvi veći lokalni projekat u okviru inicijative Planeta ili plastika i posetiocima Festivala skrenuće pažnju na problem zagađenja plastikom za jednokratnu upotrebu. Reč je o lavirintu od 70 metara kvadratnih čiji su zidovi napravljeni uglavnom od korišćene plastične ambalaže, čime se zapravo skreće pažnja na to da je potrošnja plastike tolika da je čovečanstvu već teško da pronađe izlaz iz date situacije.

Povezana vest:  KANAL NATIONAL GEOGRAPHIC, IMAGINE ENTERTEINMENT I RADICAL MEDIA GLOBALNOM PREMIJEROM SERIJE MARS POMERAJU GRANICE NAUČNIH SERIJALA I EMISIJA

U okviru postavke su i TV monitori na kojima posetioci mogu da vide promotivne video-materijale, ali i da odigraju interaktivni kviz i da, ukoliko odgovore tačno na pitanja, na poklon dobiju magazin National Geographic.

Osim toga, NATIONAL GEOGRAPHIC je podržao konkurs Da smeće ne bude veće, koji je pokrenuo Festival nauke, a u okviru kog su učenici osnovnih škola imali poseban i nimalo lak zadatak – da se poigraju plastičnim kesama i podignu svest o tome koliko one zagađuju planetu.
Zato su poslali rešenja koja su rečju – genijalna! Njihova kreativnost, snalažljivost, umeće i reciklažne vrednosti oduševili su stručno-naučnu komisiju, a NATIONAL GEOGRAPHIC je za pobedničke radove spremio lepe nagrade (na linku http://bit.ly/DaSmećeNeBudeVeće možete pogledati najbolje radove).

Povezana vest:  Džesika Simpson kreira odeću od teksasa

Zavirite u Zemlju budućnosti, posetite štand NATIONAL GEOGRAPHIC kanala i još jednom otkrijte uzbudljivi svet koji često promiče našim čulima, saznajte zašto je

Festival nauke najveća manifestacija koja se bavi promocijom nauke, znanja i obrazovanja u jugoistočnoj Evropi.

I, naravno, posetite štand kanala NATIONAL GEOGRAPHIC – izlaskom iz lavirinta spasićemo našu plavu planetu, a to je danas naš najvažniji zadatak.