kejt_midltonKejt Midlton na meti paparaca

 

Verenica britanskog princa Vilijema postala je najfotografisanija i najpraćenija žena trenutno na svetu.

Par je izbio u žižu svetskog interesovanja kada su pre neki dan objavili veridbu i da planiraju svadbu idućeg proleća ili leta u Londonu.

Kejt Midlton, verenica britanskog princa Vilijema, koju su dosad mnogi listovi nazivali „devojkom iz senke“, pa čak i „Pepeljugom“, postala je globalni medijski magnet čim je veridba obelodanjena i najavljena svadba u britanskoj kraljevskoj kući.

Postala je glavna meta paparaca, najfotografisanija i najpraćenija žena trenutno na svetu, udarna tema medija i na sajtovima.

Princ Vilijem i Kejt, oboje 28-godišnjaci, verili su se prošlog meseca tokom odmora u Keniji, ali su naglo izbili u žižu svetskog interesovanja kada su pre neki dan objavili veridbu i da planiraju svadbu idućeg proleća ili leta u Londonu.

Njih dvoje, prema najnovijim anketama, čak 64 odsto Britanaca želi da vidi kao naslednike 84-godišnje kraljice Elizabete II.

Povezana vest:  Kreće muzički šou „Stars“

Mnogi novinari upoređuju pažnju paparaca kojom je sada obasuta Kejt sa nekadašnjom pažjom prema pokojnoj princezi Dijani, majci njenog verenika. Međutim, princ je svojoj verenici obećao da će je zaštiti da ne bi patila od tolike pažnje.

Mnogi britanski građani kažu da Kejt „ima dobrog učitelja“ u princu Vilijemu koji je odrastao pod budnim okom javnosti, pogotovo posle pogibije majke 1997, tako da mu nije nelagodno pred kamerama za razliku od oca, princa Čarlsa, koji je krut i čak izbegava i zvanične fotografe koji prate dešavanja u kraljevskoj porodici.

Veza Vilijema i Kejt je duga skoro devet godina. Upoznali su se na Univerzitetu Sent Endruz u Škotskoj. Još od prvih dana veze bili su mete paparaca, ali je pažnjom više bio obasut princ, a ona je „sada bombardovana“, kažu Britanci.

Prvi put su javno viđeni zajedno na skijanju 2004, tri godine posle upoznavanja. Otad su paparaci vrebali da ih snime zajedno ili odvojeno. Kejt su vrebali pred kućom, na parkingu… Jednom je 10 policajaca moralo da ih štiti od paparaca pred noćnim klubom u Londonu, a na Kejtin 25. rođendan je dvadesetak fotografa i TV ekipa dežuralo pred njenom kućom u Londonu.

Povezana vest:  Džejmi Oliver na početku dobijao batine od muškaraca

Više puta su se Kejt i njena porodica žalila na medije i pozivala na novinarske kodekse, bili su čak spremni da se sude. „Dejli miror“ se 2007. javno izvinio, a početkom ove godine Kejt je dobila vansudsku parnicu sa jednom foto-agencijom koja je bez njene dozvole objavila snimke kako igra tenis dok sa porodicom slavi Božić.

-Ona je sada glavna tema – izjavio je Maks Kliford, poznati britanski publicista, svestan da će buduća princeza biti praćena u stopu.

-Ona više ne može da bude na rolerima u kratkim pantalonicama – aludirao je on na njenu veoma objavljivanju „fotku“ iz 2008.

Povezana vest:  Klupski ples sa zvezdama

-Moraće dok jede, diše, pije, spava… da misli šta je dobro a šta loše za ugled kraljevske porodice – prenela je agencija AP.

Posle Dajanine pogibije, kraljevska porodica se okrenula privatnosti, čak je i parlament usvojio više zakona o tome.

Verenici Vilijem i Kejt imaju pravo na privatni život kao svako drugi, ali do jedne tačke, a gde je ta tačka – pitanje je za diskusiju, tvrdi Rod Dadak, londonski stručnjak za privatno pravo.

Dadak očekuje da će vrlo brzo uslediti dogovor između kraljevske palate i štampe o praćenju vereničkog para.

Čini se da će u tome i palati i štampi „ići na ruku“ činjenica da par namerava da živi daleko od medijskog epicentra Londona, u relativno zabitom severnom Velsu gde je princ zaposlen u Britanskoj kraljevskoj avijaciji (RAF) kao pilot u misijama potrage i spasavanja.

Ali, paparaci su prevejani, a njih dvoje su velika priča, tvrdi Dadak.