divac_tadic_i_visackiTadić priredio večeru za učesnike Generalne skupštine EOK

 

Predsednik Srbije Boris Tadić priredio je svečanu večeru za učesnike Generalne skupštine Evropskih olimpijskih komiteta (EOK), koja se održava u Beogradu, i za mnogobrojne goste i sportiste.

Svečanoj večeri u Belexpo centru prisustvovali su predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog, predsednik asocijacije Evropskih olimpijskih komiteta Patrik Hik i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac, koji je na današnjoj Skupštini EOK izabran za člana Izvršnog saveta Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Nojrojter i Zuzulova najbolji u paralelnom slalomu

Večeri su prisustvovali i potpredsednici Vlade Srbije, ministri Ivica Dačić i Mlađan Dinkić, kao i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković i drugi gosti.

Generalna skupština nastavlja rad i sutra, uz učešće delegata 49 nacionalnih komiteta Evrope, koji su veceras u Skupštini grada Beograda prisustvovali centralnoj proslavi 100-godišnjice olimpijskog pokreta u Srbiji.

Generalnu skupštinu Evropskih olimpijskih komiteta, 39. po redu, ranije danas je otvorio premijer Srbije Mirko Cvetković.

Povezana vest:  Međunarodni ragbi turnir za vikend u Beogradu

-Velika je čast za Srbiju što je nam je dodeljena uloga organizatora 39. Skupštine EOK-a. Zadovoljan sam što imamo priliku da ugostimo predstavnike Olimpijskih komiteta 49 zemalja, kao i predstavnike Međunarodnog olimpijskog komiteta na čelu sa Žakom Rogom. Organizacija ovog skupa potvrđuje dobar rad našeg Olimpijskog komiteta. Vlada je prepoznala značaj sporta i u narednom periodu će unaprediti podršku i razvoj, kao i negovanje sportskog duha u Srbiji – rekao je na svečanom otvaranju Generalne skupštine premijer Cvetković.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SAAF, Grofovi u eliti, neslavan kraj sezone za Legionare

Delegatima su se obratili i ministar omladine i sporta Srbije Samardžić-Marković, predsednik OKS Divac, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Rog i predsednik Evropskih olimpijskih komiteta Hik.

grupna_vecera

PHOTO: ataimages.rs