Sinoć je u prepunoj sali Belexpocentra otvoren 32. Fashion Selection u organizaciji modne agencije Select retrospektivnom revijom Zvonka Markovića „Personalna mitologija“. Ovaj svetski priznat kreator, koji je u svojoj bogatoj karijeri imao modne revije i u najvećim svetskim modnim centrima poput Njujorka i Pariza, kolekcijom „Personalna mitologija“ proslavio je i 20 godina  rada.  Kolekciju koja nije vezana za određenu modnu sezonu čine komadi koje je Zvonko Marković  prikazivao na svetskim nedeljama mode. Obogaćeni su novim dizajnerskim rešenjima, sačinjeni od unikatnih materijala sa bogatim ručnim radom.

Povezana vest:  Trikovi i saveti koje svaki trkač treba da pročita pred izlazak na stazu Beogradskog maratona (video)

Revija je održana uz bogatu scenografiju  i prisustvo brojnih javnih ličnosti u prvim redovima. Samo neke od njih su pevačice Seka Aleksić i Ana Kokić, voditeljka Suzana Mančić, modni kreator Igor Todorović, slikar Miloš Šobajić , voditeljka Tanja Rađenović i dr.

Da manifestacija „Fashion Selection“, kao najveći modni događaj u Srbiji, apsolutno prati svetske modne trendove, pokazala je i revija Irene Grahovac, još jedne kreatorke sa bogatom internacionalnom karijerom, koja je  prikazala  nove modele iz kolekcije „Kontra“. Luksuzni i elegantni komadi jakni, kaputa, prsluka, u crnoj, sivoj i oker boji sa primesama metalika, ostavili su bez daha publiku u kojoj su između ostalih bili i Verica Rakočević sa suprugom Veljkom Kuzmančevićem, Neven Bošković, Sergej Trifunović i dr.

Povezana vest:  Moda ne zna za predrasude

Kraj prve večeri 32. Fashion Selection-a obeležili su mladi kreatori i fantastične kolekcije dizajnerskog brenda „Ofinger“ iza koga stoji Lazar Čepić.

Modnoj publici predstavio se i kreator i stilista Nemanja Pantelić  svojom šestom po redu  kolekcijom „Geo Difference“. Kreatorka Mima Madžarac, koja karijeru gradi na liniji Francuska – Nemačka – Srbija, prikazala je takođe zrelu kolekciju svečanijih modela za dame koju krase  svila, saten, ženstvenost i seksepil.

Povezana vest:  Za čiste trotoare i parkove: POKUPI DA TE SE PAS NE STIDI

32. Fashion Selection biće zatvoren večeras revijama poznatog italijanskog brenda kupaćih kostima i donjeg veša „Pompea“ i revijom Bate Spasojevića.