Coca-Cola zelena ucionica na Supernatural festivalu

COCA-COLA ZELENA UČIONICA ODRŽANA NA FESTIVALU SUPERNATURAL

Nastavljajući sa edukacijom i promovisanjem zaštite životne sredine, Supernatural i Coca-Cola Sistem organizovali su Zelenu učionicu u okviru festivala Supernatural. Posetioci su imali jedinstvenu priliku da čuju vodeće stručnjake iz zemlje i sveta koji se na različite načine bave zaštitom životne sredine. Razgovori o aktuelnim problemima, mogućim rešenjima i novim idejama za održivi razvoj, reciklažu, obnovljive izvore energije, privukli su veliki broj zainteresovanih i podsetili ih na to koliko je važan individualni doprinos očuvanju prirode.

„Kroz Coca-Cola Zelenu učionicu želja nam je bila da aktiviramo, edukujemo i razvijemo svest kod što većeg broja naših sugrađana o važnosti ličnog doprinosa očuvanju životne sredine i odgovornog ponašanja prema prirodi. Ovo je prilika da najavimo i početak osnivanja tzv. Zelene zajednice Dunava – zajednice ljudi i organizacija koji su okupljeni oko zajedničke ideje očuvanja Dunava i ugroženih vrsta koje žive u ekosistemu najlepše evropske reke“ – izjavila je Milica Stefanović, menadžer za komunikacije kompanije Coca-Cola.

Povezana vest:  Fortenova grupa rezultate za 2020. godinu ocenila dobrim

Među trinaest predavača u Coca-Cola Zelenoj učionici bili su i Bratislav Marković – Mungos, jedan od doajena ronilaštva na teritoriji Srbije i bivše Jugoslavije, koji je posetiocima pričao o ronjenju sa Žakom Kustoom, Dragan Jaćimović, alpinista koji je osvojio mnoge vrhove u Srbiji i prvi čovek iz Srbije koji se popeo na Mont Everest, Goran Trivan, sekretar  za zaštitu životne sredine grada Beograda, Bijađo Karano, predvodnik organizacije „Slow Food Belgrade“, Kris Vajs i Ian Iluminato, savetnik za zdravlje i životnu sredinu u jednoj od vodećih svetskih organizacija za zaštitu životne sredine „Friend of the Earth“, kao i Rambo Amadeus i Vladimir Janković koji su predstavili Centar za promovisanje, razvoj i primenu obnovljivih izvora energije.

Povezana vest:  Ko su istraživači 5. Noći istraživača?

„Kvalitetno obrazovanje iz domena zaštite životne sredine nam omogućava da se bliže upoznamo sa temama održivog razvoja i shvatimo značaj prirode za sve nas. Iz tog razloga, ove godine u sklopu Zelene učionice, Supernatural i kompanija Coca-Cola predstavili su vodeće svetske i domaće eksperte iz različitih oblasti zaštite životne sredine“ – rekao je Srđan Stanković, organizator festivala Supernatural.

Povezana vest:  DIZAJNIRANA ODEĆA POGODNA ZA PRANJE PREDSTAVLJENA NA LONDONSKOJ NEDELJI MODE

Da podsetimo, Supernatural festival, multimedijalni događaj koji slavi Dan planete Zemlje, održava se petu godinu zaredom, a osnovna ideja jeste očuvanje životne sredine. U  predivnoj atmosferi Botaničke bašte,  posetioci su i ove godine imali priliku da uživaju u prirodi, dobrom muzičkom programu, organskoj hrani, zabavnim radionicama i predavanjima i druženju, a ključni elementi festivala ove godine bili su Coca-Cola zelena učionica i eko-sajam.