imlek_donacijaPorodica Vesković dobiće krov nad glavom zahvaljujući Imleku

Petočlana porodica Veksović iz sela Sirča kod Kraljeva koja je u nedavnom zemljotresu ostala bez krova nad glavom, Novu godinu i Božić će dočekati u svom domu umesto u šatoru ili kod komšija, zahvaljujući kompaniji Imlek koja će im donirati kuću.

Kompanija Imlek je odlučila da Veskovićima sazida kuću i pokloni neophodne kućne aparate – frižider, šporet i veš mašinu koji su takođe nastradali u zemljotresu. Porodica će od Imleka dobiti i građevinski materijal za štalu, jer je stara pomoćna prostorija skoro neupotrebljiva.

Povezana vest:  Otvoren prvi šoping centar Plaza u Srbiji

Najstariji ukućanin – glava porodice Milun Vesković, ima 85 godina, a sa njim u kući žive i njegov sin Miroslav sa suprugom i dvoje dece. Vesković Milun se već pojavljivao u medijima jer se na imanju Veskovića nakon zemljotresa pojavila pukotina duga više od dvadeset metara, iz koje je počeo da kulja topli sivo-crni pesak.

Kompanija Imlek je već pokrenula akciju, uplatila je prvi deo neophodnih sredstava i porodica će dobiti krov nad glavom, ako vremenski uslovi to dozvole, u roku od 3 nedelje.

Povezana vest:  Lena Kovačević i Suzana Perić oduševile Italijane na Nedelji mode u Milanu

Kompanija Imlek je žrtvama zemljotresa u Kraljevu već donirala 15 tona mleka, a ovo nije prvi put da pruža doprinos zajednici.

Kompanija Imlek je poznata po značajnim i učestalim  društveno odgovornim aktivnostima, čemu u prilog govore mnoga priznanja za doprinos zajednici. Među projektima su i snabdevanje Banke hrane, Sigurne kuće, Svratišta, stipendiranje studenata, donacije izbeglicama, sirotištima, školama za decu sa specijalnim potrebama i mnogobrojnim socijalno ugroženim kategorijama, a zaposleni u Kompaniji Imlek učestvovali su i u akciji Ministrastva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja “Očistimo Srbiju”.

Povezana vest:  Festival nauke od 4 do 6. maja u Beogradu

Samo ove godine, građanima Zaječara i zaposlenima kompanije Imlek, žrtvama talasa poplava Crnog i Belog Timoka od 20. februara,  Imlek je iz Fonda solidarnosti dodelio oko 400.000 dinara, a ostalim poplavom ugroženim porodicama obezbedio pomoć u vidu svojih proizvoda. Za školsku 2009/2010 godinu u saradanji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Imlek je  pokrenuo projekat „Mlečna užina“. Đaci nižih razreda 20 osnovnih škola na teritoriji Beograda, Novog Sada i Niša dobili su besplatnu porciju mlečnih proizvoda.