Mnogi svetski gradovi mogu da se pohvale ket-kafeima, ali samo Beograd ima jedinstveni festival posvećen mačkama i onima koji ih vole! U subotu i nedelju, 11-12. januara Dom omladine Beograda, Veterina Beograd i društvo Le PETit po šesti put priređuju tradicionalni novogodišnji Mrnjau Fest. Na festivalu će pored prelepih maca biti i puno dobrih vibracija i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi – od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle!

Tokom dva dana mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice, koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižne titule i nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača.

Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku pa je prvi dan festivala obeležen filmskim maratonom sa najnovijim crtanim i igranim filmovima za celu porodicu.

Tokom drugog dana festivala predstaviće se Mrnjau staratelji i ponudiće zdrave, negovane i lepo vaspitane mace na udomljavanje.

Na Mrnjau Festu biće prilike da svoje mačje blago obradujete nekom ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkicama. Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaćete baš sve o macama – o nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.

Povezana vest:  Dr.Oetker novogodišnji karavan

Ljubitelji mačaka, dobrodošli na novogodišnji Mrnjau Fest! Dođite da se družite, radujete, da mazno mrnjaučete i provedete dva dana u dobrom društvu, najboljem – u društvu mačaka!

Takmičenje mačaka na Mrnjau Festu

Subota i nedelja, 10-18 časova – Međunarodno takmičenje mačaka po WCF pravilima

Posebno interesantan program ovog Mrnjau Festa je WCF World Show – zvanično takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima. U prvom delu programa mačke će biti pojedinačno ocenjene za stolom. Zatim će se međusobno nadmetati u atraktivnim takmičenjima u ringu. Na kraju svakoga dana najbolje mačke će se takmičiti za Best in Show titule i nagrade.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, norveške šumske, orijentalke, sfinksovi i druge.

Najlepše od najlepših maca će proglasiti sudije iz Nemačke i Italije. Takmičenje vodi naša Svetlana Lalović, međunarodni felinološki sudija.

Filmski program na Mrnjau Festu

Povezana vest:  Otvoren šesti po redu konkurs za Najbolje edukatore Srbije!

Subota, 11-18 časova: filmski maraton za celu porodicu

U subotu, prvog dana festivala, biće priređen neprekidni filmski program posvećen životinjama, humanosti i kreativnosti. Svi filmovi su dugometražni i sinhronizovani.

U filmu „Tajne avanture mačaka“ glavni junaci su Pufna, debeo i lenj mačor, i njegov sin Čufta koji je aktivan, bistar i pametan mačak koga spoljni svet neodoljivo privlači. Jednoga dana otac i sin moraju da napuste kuću, i tada kreće urnebesna avantura – potraga za legendarnom Breskvatopijom u kojoj se snovi ostvaruju.

„Mala gospođica Dulitl“ je čarobna avantura za celu porodicu o darovitoj drugarici životinja. Film prati avanture glavne junakinje Lili, devojčice koje ima neverovatan dar da priča sa svim životinjama, koji je često dovodi u nevolje.

Pre nego što je postao poznati umetnik i naučnik, Leonardo Da Vinči bio je hrabar dečak koji je voleo da otkriva. Priključite mu se u hrabroj potrazi za blagom u duhovitoj, dinamičnoj i poučnoj priču pod nazivom „Leo da Vinči: Misija Mona Liza“.

Udomljavanje zdravih i lepih maca

Nedelja, 12-17 časova: udomljavanje u saradnji sa Veterinom Beograd

U nedelju, drugog dana Festivala, biće organizovano veliko udomljavanje mačaka. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života – novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Mace su odnegovali Le PETit Mrnjau staratelji – ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave, negovane i lepo vaspitane.

Povezana vest:  Marić: Moguće uvođenje vanredne situacije u celoj Republici

Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.

JKP Veterina Beograd će ozvaničiti ugovore o odgovornom vlasništvu, donirati mikročipove i vakcine protiv besnila, i obaviti besplatnu sterilizaciju ljubimca kada za to dođe vreme. Društveno odgovorne firme će darivati ljubimce i njihove vlasnike za srećan početak. Budući vlasnici svom novom ljubimcu treba da obezbede samo ljubav i brigu!

Mrnjau Fest za posetioce

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 11-12. januara od 10-18 časova. Takmičenje mačaka je oba dana. Filmski program je u subotu. Udomljavanje maca je u nedelju. Ulaznica je 300 dinara. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.

Sve informacije: www.lepetit.rs

PHOTO: Ivana Stanković