Roma Company donirala je građevinski materijal iz svog prodajnog asortimana, neophodan za sređivanje unutrašnjeg prostora Javnog akvarijuma i tropikarijuma Beograd, kao i biološki mikroskop i materijal za adaptaciju i sređivanje učionice za edukaciju dece predškolskog i školskog uzrasta. Ovo je jedan u nizu projekata, koje je kompanija podržala u gradovima u kojima posluje kao deo projekta „Ko kreči, kuću leči“.

„Zahvaljujemo se Roma Company na pruženoj pomoći na održavanju i ulepšavanju našeg objekta koji smo nakon dužeg vremena uspeli da preuredimo. Već u februaru planiramo da održimo naše najpopularnije radionice za decu uzrasta od 1-4 razreda. Želimo da pozovemo i ostale kompanije na saradnju kako bi mogli da unapredimo edukativni kutak Javnog akvarijuma i tropikarijuma“, izjavila je Slađana Pešić, direktor Javnog akvarijuma i tropikarijuma Beograd.

Povezana vest:  "Nova iskra" objavljuje otvoreni poziv za dizajnere

U novotvorenoj učionici deca predškolskog i školskog uzrasta sada mogu da vide najveći deo školskog programa uživo i upoznaju se sa njihovim životom i ishranom, kao i uslovima čuvanja nekih od njih kao kućnih ljubimaca. Uz kreativne radionice, razgovor, predavanje i igru, pokazno-edukativnom metodom, deca i odrasli mogu da se upoznaju sa ulogom akvarijuma i ribica u životu.

„Roma Company nastavlja dugogodišnju praksu društveno-odgovornog poslovanja, kroz blisku saradnju i ulaganje u lokalnu zajednicu, pružajući pomoć tamo gde je najpotrebnije. Nadam se da će ovaj naš mali doprinos učiniti prijatnijim boravak za veliki broj posetioca Javnog akvarijuma i tropikarijuma Beograd, ali i doprineti kvalitetnijoj edukaciji dece koju smatramo veoma važnom“, izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

Povezana vest:  Otvoren Park prijateljstva između Ambasade Alžira i osnovne škole "Radoje Domanović"

Posetioci Javnog akvarijuma i tropikarijuma Beograd mogu da vide ribice, vodene i suvozemne biljke i sitne životinje sa raznih strana sveta kao kućne ljubimce. Postavka je namenjena prvenstveno deci kako bi se upoznali sa šarenilom živog sveta naših i tropskih voda, šuma, prašuma, pustinja i hladnih mora. Ljubitelji ribolova i ronjenja u domaćim vodama mogu videti i naše vrste riba i biljaka iz Save, Dunava, Savskog jezera i drugih voda. U Bonsai korneru u spoljnom, dvorišnom prostoru, izloženo je oko 50 bonsai drveća različitih veličina i starosti. Svo drveće je sakupljeno iz prirode, sa planina i šuma na Zlatiboru, Kopaoniku, Beljanici i Žabljaku.

Povezana vest:  Marija Kilibarda i Andrej Maričić podstakli na prvi korak