Kada želite da smršate i pitate se kako to da učinite, odmah pomislite da vam je zabranjeno da jedete šta hoćete i pridržavate se strogih dijeta. Međutim, upravo je suprotno – ključ za razumevanje kako da smršate, jeste u tome da i dalje jedete šta hoćete na pravi način, tako što ćete u hrani uživati, a ne lišavati se nje. Tako možete naučiti da se „prepustite hrani” vikendima, da jedete šta hoćete, a da se ne ugojite. Ovo ne samo da je moguće, već je i neophodno ukoliko želite da smršate, a da se kilogrami ne vraćaju.

Istina je da ne postoji „loša” hrana, pa ni „loše” kalorije – važno je samo da se primeni zdrav pristup, i možete da jedete šta hoćete. I kada idete na večere, zabave, godišnji odmor, a popijete poneko piće i pojedete desert, odnosno i dalje jedete šta hoćete, možete da smršate.

Povezana vest:  Igorov magični šou u nedelju, 29. januara u Domu omladine

To funkcioniše ovako: ako za mesec dana unesete manje kalorija nego što potrošite u redovnim aktivnostima, bez obzira na to šta i kad jedete – smršaćete. Upravo je tako, pa čak iako i dalje jedete šta hoćete, uključujući hranu koju „stručnjaci za dijete” zabranjuju.

Ako slušate svakojake savete o tome kako da smršate, možda ćete biti skeptični prema tvrdnji da možete da smršate, a da i dalje jedete šta hoćete, ali iza nje stoji cela nauka. Može se i naučno potvrditi: telo ne funkcioniše na osnovu 24-časovnog ciklusa. Ženi visine oko 160cm koja želi da smrša, prosečno  je na dnevnom nivou potrebno između 1.400 i 1.800 kalorija, u okviru kojih ona i dalje može da jede šta hoće. Međutim, ako se drži ovog raspona, a tek ponekad ga prekorači, ugojiće se i stalno dodavati kilograme, što je veoma česta pojava.

Povezana vest:  Džoli: Neophodna intenzivnija borba protiv silovanja u ratu

Zato, umesto da mislite o kvoti od 1.800 kalorija dnevno, razmišljajte o 12.600 – nedeljno. Tako i dalje možete da jedete šta hoćete ako pravilno rasporedite ove kalorije. Ako radnim danima ostanete na 1.200, za vikend biste morali da unesete preko 3.800 kalorija da biste se ugojili! Parče torte ih ima oko 350, čaša vina oko 100, a normalna porcija lazanja oko 500. Dakle, sve možete da uklopite, a uz to i da smršate.

Sigurno su vam poznati ljudi koji već jedu šta hoće, a ostaju mršavi. Naravno, i vi to možete. Nema više kalorija iz dosadne hrane, već može da se uživa u krompiru, testenini, umaku, vinu i desertu, ali pod uslovom da su dovoljno dobre u odnosu na to koliko „koštaju“ u smislu kalorija.

Povezana vest:  FONDACIJA "NOVAK ĐOKOVIĆ" I OPŠTINA MEROŠINA ULOŽIĆE 2.000.000 DINARA U STVARANJE BOLJIH USLOVA ZA PREDŠKOLCE IZ OBLAČINE I OKOLNIH NASELJA

Nema potrebe da jedete „dijetalnu” hranu i da se bavite fizičkom aktivnošću do iznemoglosti ako želite da smršate. Mršavljenje za stalno je rezultat ovladavanja načinom života koji pruža mogućnost da i dalje jedete šta hoćete i uživate u omiljenoj hrani i zadovoljstvima. Možete čak i da postanete jedna od onih osoba koje izluđuju druge time što jedu šta hoće, čak sve ono što znamo kao pogrešno, i „nemaju problem“.

Izvor: https://theandersonmethod.com/category/how-to-lose-weight-and-still-eat-everything-you-like/

Image by PublicDomainImages from Pixabay