Kompanija Telekom Srbija donirala je Prihvatilištu za decu Beograda neophodna sredstva za nabavku i postavljanje tunela za dezinfekciju, kako bi ta ustanova koja pruža smeštaj i brigu o deci imala uslove za bezbedan rad tokom epidemije korona virusa. Postavljanje takozvanog dezo-tunela ispred zgrade omogućiće svakodnevno funkcionisanje i sigurne ulaske u prostorije Prihvatilišta i doprineće čuvanju zdravlja korisnika i zaposlenih u toj ustanovi.

„Kroz donacije i brojne društveno odgovorne projekte usmerene upravo ka mladima, Telekom Srbija najveću pažnju posvećuje pružanju podrške i unapređenju njihovog znanja, ali i uslova za bezbrižan život, razvoj i odrastanje. Ovom donacijom želeli smo da u aktuelnoj situaciji obezbedimo adekvatnu zaštitu i bezbedne uslove za boravak dece iz najosetljivije kategorije, tako što ćemo Prihvatilištu koje o njima brine omogućiti primenu preventivnih mera za ulazak u objekat“, izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za odnose s javnošću Telekoma Srbija.

Povezana vest:  Naučna zabava na otvorenom: Sve tajne velikog Naučnog piknika na Adi

Kao ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda, Prihvatilište za decu Beograda privremeno i celovito zbrinjava decu i mlade iz svih socijalnih kategorija uzrasta od 7 do 18 godina koja se nađu u rizičnoj ili kriznoj situaciji.

„Tunel za dezinfekciju predmeta i osoba značajan je u prevenciji širenja Kovid infekcije, a kroz njega će biti obavezno da prođu svi zaposleni i korisnici, kao i svi ostali koji budu ulazili u zgradu. Sekretarijat za socijalnu zaštitu redovno snabdeva svoje ustanove zaštitnom opremom, dezinfekcionim sredstvima i dezobarijerama, a Prihvatilište za decu Beograda je od sada prva ustanova socijalne zaštite koja ima i dezinfekcioni tunel. Ovom prilikom bih pozvala i ostale društveno odgovorne kompanije da slede primer Telekoma i pruže pomoć ranjivim društvenim grupama za dobrobit celokupnog društva“, izjavila je Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu, izrazivši u ime Grada Beograda zahvalnost Telekomu Srbija na donaciji.

Povezana vest:  U OKVIRU „BREAK THE RULES 2016." 16. APRILA CHIPPENDALES DOLAZE U BEOGRAD

U uslovima prilagođenim aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, u Prihvatilištu za decu Beograda trenutno boravi 21 stalni korisnik, dok je dnevna usluga svratišta privremeno obustavljena. Kroz individualni i grupni rad, zdravstvene tretmane, edukativne aktivnosti i psihološke radionice, kao i uz požrtvovanost svih zaposlenih, ova ustanova i tokom borbe sa epidemijom nastavlja da pruža smeštaj, brigu i spas ugroženoj deci.

Povezana vest:  Do kože kakvu sanjate za samo tri dana uz novu SA SMOOTHING liniju brenda CeraVe