Kompanija Nestlé u Srbiji pokrenula je edukativnu kampanju „Nestlé čuva prirodu” o važnosti održivog načina života kako bi motivisala mlade ljude na svakodnevne promene ponašanja u cilju očuvanju životne sredine.

U kampanji „Nestlé čuva prirodu” učestvovaće poznati influenseri sa društvenih mreža – Ena Luna, Anastasija Grujić, Boris Radošević, Milan Sisojević, Marko Đurić, Stefan Kočić – koji su prepoznali važnost podsticanja odgovornog ponašanja prema životnoj sredini.

Tokom avgusta i septembra uz pomoć partnera inicijative, Nestlé će deliti praktične savete sa namerom da podstakne mlade na njihov aktivni angažman u cilju izgradnje ekološki prihvatljivih navika. Svi zainteresovani koji će pratiti #nestlecuvaprirodu na društvenim mrežama moći će da se priključe kampanji i da na taj način na ličnom primeru pokažu kako u svom svakodnevnom životu smanjuju količinu upotrebe vode, plastike, ali i kako upravljaju otpadom, sa naglaskom na otpad od hrane.

Povezana vest:  Produži život

„Naša misija je da poboljšamo kvalitet života i izgradimo bolju i zdraviju budućnost zajednica u kojima poslujemo, a to je neminovno povezano sa zaštitom životne sredine. Svakodnevnim malim koracima svako od nas može da doprinese zelenijoj budućnosti na čemu Nestlé aktivno radi kroz eksterne i interne aktivnosti. Samo prošle godine tokom obeležavanja Svetskog dana okeana zaposleni u kompaniji Nestlé očistili su deo obale Save u beogradskom naselju Boljevci, prikupivši više od 200 kilograma smeća. Ove godine idemo jedan stepenik više, pokretanjem edukativno digitalne kampanje Nestlé čuva prirodu kroz koju pozivamo i građane da nam se pridruže”, izjavila je Milica Milanović, menadžer korporativnih poslova u kompaniji Nestlé Adriatic S.

Nestlé je svestan svog uticaja na životnu sredinu i iz tog razloga ulaže velike napore kako bi je zaštitio. Kako bi sačuvala ključne prirodne resurse za budućnost, kompanija se obavezala na to da će do 2025. sva pakovanja njenih proizvoda biti napravljena od 100 odsto materijala pogodnih za reciklažu, te da će dodatno raditi na sveukupnom smanjenju zagađenja, zaštiti vodenih ekosistema, planina, šuma i drugih prirodnih dobara. Takođe, do 2050. godine Nestlé planira da postigne nultu emisiju gasova staklene bašte, čime je preuzet najambiciozniji cilj Pariskog sporazuma – zadržavanje rasta globalne prosečne temperature ispod 1,5 stepeni Celzijusa.

Povezana vest:  Svaki drugi sedmak misli o zdravlju prilikom izbora načina ishrane

Više od 400 Nestlé fabrika širom sveta radi na tome da su svi procesi u proizvodnji i procesi separacije otpada tako prilagođeni da se više ne stvara komunalni otpad. Krajem 2019. godine postignut je veliki uspeh u Srbiji jer je fabrika kompanije u Surčinu dostigla „Zero Waste To Landfill” cilj. To znači da radi u potpunosti bez odlaganja smeća na deponije, a svi proizvodni procesi u pogonima prilagođeni su i optimizovani kako bi se materijali koristili više puta.

Povezana vest:  HUMANITARNA AKCIJA U DELTA CITYJU

Nestlé se nedavno pridružio i Evropskoj alijansi za čist transport koja okuplja brojne nevladine organizacije, prevoznike i kompanije koje se bave logistikom i proizvodnjom robe široke potrošnje, a čiji cilj je ubrzanje dekarbonizacije drumskog teretnog saobraćaja u Evropskoj uniji.