docek-nove-godineDOČEK NOVE 2011

 

Hiljade ljudi u Hrvatske dočekalo Novu godinu na otvorenom

 

Uz vatromet i muziku hiljade građana Hrvatske dočekalo je Novu godinu na trgovima i ulicama u svim većim hrvatskim gradovima, a proslave su prošle uglavnom bez većih incidenata. Predsednik Ivo Josipović sa suprugom je u novogodišnjoj noći prošetao zagrebačkim Trgom bana Jelačića, gde je dočekao ponoć i rukovao se sa građanima poželevši im sretnu 2011.

On je u izjavi novinarima izrazio uverenje da će 2011. biti bolja od prethodne.

-Nadam se da je danas prvi dan jedne bolje godine i da će Hrvatska konačno zauzeti uzlaznu liniju – istakao je on.

Povezana vest:  Fashion&Friends i DechkoTzar uz Orlove. Jesu li ovo najbolji navijački dresovi za Katar?

Nakon šetnje trgom Josipović je svratio u zagrebački klub Gjuro 2. U Zagrebu je doček tradicionalno organizovan na Trgu bana Jelačića, a uz brojne domaće muzičare, iza ponoći je svirala britanska grupa „MC’s“.

Poslednje minute stare godine Zagrepčani su odbrojavali uz tenor Đanija Stipaničeva, zatim i uz raskošni sedmominutni vatromet u kojem je ispaljeno 3.000 raketa.

U Splitu se na rivi okupilo oko 50.000 građana na dočeku pod sloganom „Ta divna splitska noć“. Glavna zvezda večeri bio je Oliver Dragojević, a uz njega su nastupili i Marijan Ban i Petar Dragojević.

Povezana vest:  I.N.O.X. Titanium model postaje obeležje ikoničnog identiteta

I u Rijeci je organizovan doček na otvorenom, a za razliku od prošlogodišnjeg kada je nastupio Bajaga, ove godine su Riječane zabavljali domaći muzičari, predvođeni grupom „Let 3“ i Nenom Belanom.

I Osječani su tradicionalno dočekali Novu godinu na otvorenom uz nastup tamburaških i zabavnih sastava, uz čaj i kuvano vino. U tom gradu je rođena i prva beba u Hrvatskoj. Mali David Uhlik na svet je došao doslovno s Novom godinom, rekli su novinarima u osječkoj bolnici.

Zadrani i njihovi gosti Novu godinu dočekali su na pet gradskih trgova. I Dubrovnik je tradicionalno na Stradunu organizovao doček Nove godine pod motom „Stradun je zvezda spektakla“. Natupale su drubrovačke klape, ali i muzičari Luka Nižetić, Jurica Pađen I grupa „Aerodrom“, kao i violončelist Ana Rucner.

Povezana vest:  Građani su spremniji da daju više za opšte dobro i da volontiraju

I u pojedinim gradovima Istre doček je organizovan na trgovima, poput Pule i Poreča. Dočeci Nove godine organizovani su i u hrvatskim turističkim odredištima, a najviše domaćih i stranih turista tradicionalno je bilo u Istri i na Kvarneru, kao i u Zagrebu, Dubrovniku i Splitu. Cene dočeka u pojedinim hotelima u tim odredištima kretali su se od 500, pa do oko 2000 kuna.

U novogodišnjoj noći dogodile su se i dve teške saobraćajne nesreće – u Zagrebu je poginuo jedan mlađi muškarac, a u Čepinu kraj Osijeka jedna devojka.