Naredni vebinar u ciklusu „Digitalni imunitet – od digitalne cucle – do digitalnog buntovnika“ koji organizuje EU info centar u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije i EU projektom „Podrška medijskim reformama“  namenjen je učiteljima i roditeljima dece uzrasta od 7 do 11 godina. U okviru vebinara „Digitalni izazov“ koji se održava 9. septembra od 17 sati, razgovaramo o temama koje će roditeljima pomoći da se suoče sa svim izazovima ove faze intelektualnog i emocionalog razvoja deteta.

Vebinar će biti uživo emitovan na fb stranici EU u Srbiji. Svi koji se registruju za ovaj vebinar dobiće mejlom link za praćenje događaja ukoliko ne koriste facebook, a nakon vebinara registrovani učesnici će dobiti i materijale sa događaja. Prijave su na našem sajtu. 

Povezana vest:  Usvojen draft agende za poboljšanje položaja prevremeno rođene dece i njihovih roditelja

O VEBINARU: 

Digitalna komunikacija, digitalni identitet ili digitalno nasilje su realnost današnjih generacija koje zahtevaju da se roditelji što ranije uključe. Tako povećavaju šansu uspostavljanja dvosmerne komunikacije odgovarajući na sve specifične potrebe dece u onlajn prostoru.

Današnji mediji imaju značajnu ulogu u kreiranju i oblikovanju javnog mišljenja i razvoja društva. Informacije su svuda oko nas, a poznavanje načina na koji mediji funkcionišu, prednosti i mana digitalnog okruženja i vrednovanje informacija jesu veštine potrebne svima. Zato je važno da razumemo i da sa decom razgovaramo o tome odakle dolaze medijski sadržaji, kako se može razumeti njihovo značenje i kakve posledice kreiraju sadržaji koje čitamo, slušamo ili gledamo.

Povezana vest:  Telekom Srbija, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda predstavio jedinstvenu aplikaciju za mobilne telefone „BEOGRAD PRIČA"

Teme koje će tokom vebinara biti obrađene:

* Koliko je psihološki razvoj deteta kompatibilan zahtevima koje se pred decu postavljaju u kontekstu digitalnih tehnologija?
* Koliko deca koriste internet za učenje? A koliko za zabavu?
* Roditeljski autoritet i uticaj?
* Kako odrasli komuniciraju na platformama za komunikaciju? Šta mislimo o komunikaciji među roditeljima na Viber grupama?
* Govor mržnje u medijskim sadržajima i nasilje na mreži

Učestvuju:

Nataša Miljković, televizijska novinarka i autorka
Saša Mirković, ekspert za medijsku pismenost na projektu „Podrška medijskim reformama u Srbiji“
Ana Mirković, direktorka Instituta za digitalne komunikacije

Moderator: Dragan Ilić, novinar i psiholog

O SERIJALU:

Serijal vebinara „Digitalni imunitet – od digitalne cucle do digitalnog buntovnika“ organizuje EU info centar u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije i EU projektom „Podrška medijskim reformama“.

Povezana vest:  Fa Men Xtreme Refresh 5 i Fa Men Xtreme Protect 5: Fa Men linije sa petostrukim efektom

Ovim serijalom želimo da zajedno promišljamo kako sazrevaju mladi u digitalnom okruženju, da proširimo znanja i veštine medijske pismenosti roditelja kako bi mogli aktivno da učestvuju u digitalnom životu mlade populacije. Teme vebinara zasnovane su na Priručniku za medijsku pismenost za preduniverzitetsko obrazovanje namenjenom nastavnicima i stručnim saradnicima, koji priprema Ministarstvo kulture i informisanja sa EU projektom Podrška medijskim reformama.

Ovaj serijal vebinara prilagođen je porodicama prema starosnoj dobi dece i mladih – počev od onih najmlađih, pa do srednjoškolaca i predstavlja priliku da zajedno jačamo svoj digitalni imunitet.