Zbog pogoršanja situacije izazvane pandemijom Covid-19, Vodič Mišelin prinuđen je da prilagodi svoje aktivnosti širom sveta, te da odloži otkrivanje nekih selekcija restorana za sledeću godinu, među kojima je i ona najavljena za prvu polovinu decembra u Srbiji.

Epidemiološka situacija, koja se poslednjih nedelja drastično pogoršala u mnogim delovima sveta predstavlja izazov bez presedana za gastronomski i turistički sektor, što utiče i na aktivnost inspektora Mićelin Vodiča.

Povezana vest:  Venčali se Penelopa Kruz i Havijer Bardem

Zbog toga, Vodič Mišelin mora da odloži otkrivanje nekih izbora restorana, među kojima su i beogradski za 2021. godinu, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije.

„Zbog pandemije COVID-19, objavljivanje Mišelinovog vodiča za Srbiju, prethodno planirano za 11. decembar 2020. godine biće odloženo“, rekao je Gvendal Poulenek, međunarodni direktor Vodiča Mićelin.

Kaže da će timovi ostati u bliskoj vezi sa Turističkom organizacijom Srbije i interesovanje za beogradsku kulinarsku scenu ostaje nepromenjeno.

Povezana vest:  Reviju Aleksandre Lalić “hair_dress” u SUPERMARKET concept store-u

„Redovno ćemo nadgledati situaciju i kada se za to steknu uslovi, zajednički ćemo odrediti novi datum za objavu imena izabranih restorana u Beogradu“, dodao je Poulenek.

Otkrivanje restorana po izboru MIŠELIN-a nije odloženo samo u Srbiji, nego i u SAD (u Čikagu, Vašingtonu, Njujorku i Kaliforniji), kao i u Evropi – u Velikoj Britaniji i Belgiji.

Kriza izazavana pandemijom Covid-19, takođe je uticala na aktivnosti Vodiča u Aziji, gde je odloženo objavljivanje singapurskog izbora za 2021. godinu.

Povezana vest:  Prijavljivanje za izbor za "Najboljeg modela sveta"

Vodič MIŠELIN ostaje posvećen realizaciji svojih aktivnosti u Srbiji, u skladu sa poštovanjem svog tradicionalnog pristupa odabiru restorana koji će se naći u Vodiču i visokim profesionalnim standardima.

Anonimni i nezavisni inspektori Vodiča nastaviće svoj rad u Beogradu kako bi, kada se za to stvore uslovi, istakli srpsku kulinarsku scenu na svetskoj pozornici, navodi se u saopštenju.