Na Dvorski kompleks stigao je kontejner iz Čikaga sa božićim paketićima za decu, koje humanitarna organizacija Lifeline Chicago, čiji je Nj.K.V. Princeza Katarina pokrovitelj, tradicionalno šalje povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

Ove godine bio bi organizovan 19. tradicionalni božićni prijem za decu na Belom dvoru. Nažalost, prvi put, zbog pandemije koronavirusa, u Belom dvoru neće biti prijema, ali će, zahvaljujući Njihovim Kraljevskim Visočanstvima, 553 kutije poklona koji uključuju  odeću, igračke i druge preko potrebne stvari biti dostavljene deci u sirotišta, dnevne centre za decu sa posebnim potrebama, prihvatilišta za žene i druge ustanove širom Srbije i Republike Srpske. 

Povezana vest:  Marion Kotijar peva pesmu Franca Ferdinanda

Uprkos pandemiji koja je donela velike promene i mnoge poteškoće širom sveta, i ove godine Njihova Kraljevska Visočanstva, zajedno sa donatorima, nastaviće da podržavaju i pomažu decu, čineći da se osećaju posebnim.

„Zahvaljujući podršci donatora i divnih ljudi iz Čikaga koji tradicionalno nastavljaju da pomažu našoj deci, moj suprug i ja se radujemo što ćemo i ove godine usrećiti više od 1000 mališana, uprkos svim poteškoćama koje je pandemija koronavirusa donela. Svi zajedno treba da budemo ponosni, jer nam je ljubav prema deci i njihova sigurnost na prvom mestu. Pozivamo sve ljude koji su u mogućnosti da nam se pridruže i pomognu da deci obezbedimo bolje detinjstvo i stvorimo nezaboravne uspomene. Ono što za nas predstavlja sitnicu, svakom detetu iz sirotišta može da znači mnogo, a svaki znak pažnje i ljubavi izmamiće osmehe i sreću na njihovim licima. Moj suprug i ja smo veoma zahvalni donatorima za svu podršku i pomoć koju deca dobijaju. Njihovi osmesi najveća su nagrada za sve nas koji smo za to zaslužni”, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Povezana vest:  Slikanje sa Deda Mrazom i nastup Bojane Stamenov