Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine, zajedno sa kompanijom L’Oréal Balkan obezbedila je 2000 sredstava za suvo pranje ruku i 1000 hirurških zaštitnih maski za učenike u 8 škola širom Srbije. Veoma značajna donacija u vrednosti od skoro pola miliona dinara (4000 evra), podeljena je učenicima na dan kada se obeležava školska slava Sveti Sava.

„Zdravlje naše dece je na prvom mestu, a osnovni preduslov za sprečavanje širenja pandemije je pravilna i redovna dezinfekcija ruku. Preventivnim korišćenjem sredstava za dezinfekciju, deca u školama širom Srbije će ostati zdrava, a njihovo okruženje bezbedno i sigurno“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Povezana vest:  Besplatne kreativne radionice za osnovce i srednjoškolce

Ova donacija deo je velikog međunarodnog programa solidarnosti L’Oréal Grupe koji je pokrenut kao podrška suzbijanju globalne pandemije korona virusa.

„Kroz ovakve akcije solidarnosti L’Oréal ujedno izražava zahvalnost, priznanje i podršku svima koji pokazuju izuzetnu hrabrost i nesebičnost u želji da se izbore sa ovom situacijom u Srbiji i širom sveta“, izjavila je Vanja Panajotova, generalna direktorka L’Oréal-a za Adria-Balkan regiju.

Povezana vest:  PROSLAVA KINESKE NOVE GODINE U DKSG

Sredstva za suvo pranje ruku dobile su osnovna škole za učenike oštećenog vida iz Beograda, pet osnovnih škola na opštini Topola (Topola, Belosavci, Natalinci, Gornja Trnava, Donja Šatornja), kao i dve škole sa Kosova i Metohije (osnovne škole u Ranilugu i Velikom Ropotovu).

Prethodno su Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine i kompanija L’Oréal Balkan, kao hitan odgovor na potrebe učenika, njihovih roditelja i prosvetnih radnika, donirale sredstva za suvo pranje ruku za više od 3000 učenika u 10 škola u Srbiji.

Povezana vest:  Princ Vilijam i Kejt Midlton nisu otišli na medeni mesec