Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine, zajedno sa kompanijom L’Oréal Balkan obezbedila je 2000 sredstava za suvo pranje ruku i 1000 hirurških zaštitnih maski za učenike u 8 škola širom Srbije. Veoma značajna donacija u vrednosti od skoro pola miliona dinara (4000 evra), podeljena je učenicima na dan kada se obeležava školska slava Sveti Sava.

„Zdravlje naše dece je na prvom mestu, a osnovni preduslov za sprečavanje širenja pandemije je pravilna i redovna dezinfekcija ruku. Preventivnim korišćenjem sredstava za dezinfekciju, deca u školama širom Srbije će ostati zdrava, a njihovo okruženje bezbedno i sigurno“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Povezana vest:  IKEA lansira novu OSYNLIG kolekciju u saradnji sa Benom Gorhamom, osnivačem brenda Byredo

Ova donacija deo je velikog međunarodnog programa solidarnosti L’Oréal Grupe koji je pokrenut kao podrška suzbijanju globalne pandemije korona virusa.

„Kroz ovakve akcije solidarnosti L’Oréal ujedno izražava zahvalnost, priznanje i podršku svima koji pokazuju izuzetnu hrabrost i nesebičnost u želji da se izbore sa ovom situacijom u Srbiji i širom sveta“, izjavila je Vanja Panajotova, generalna direktorka L’Oréal-a za Adria-Balkan regiju.

Povezana vest:  Luksuzni welness brend Henri Chenot u ponudi Portonovog

Sredstva za suvo pranje ruku dobile su osnovna škole za učenike oštećenog vida iz Beograda, pet osnovnih škola na opštini Topola (Topola, Belosavci, Natalinci, Gornja Trnava, Donja Šatornja), kao i dve škole sa Kosova i Metohije (osnovne škole u Ranilugu i Velikom Ropotovu).

Prethodno su Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine i kompanija L’Oréal Balkan, kao hitan odgovor na potrebe učenika, njihovih roditelja i prosvetnih radnika, donirale sredstva za suvo pranje ruku za više od 3000 učenika u 10 škola u Srbiji.

Povezana vest:  Najbolje od Silana za osetljivu kožu podložnu alergijama