Pesnici, autori i pisci širom sveta udružili su se kako bi kreirali niz poruka čiji je cilj širenje ljubavi i optimizma u ovim izazovnim vremenima, uoči Dana zaljubljenih.

Pesnici iz Evrope, pisac dečije literature iz Indije, pozitivni entuzijasta iz Rusije i trener za sreću (Happines Coach) iz Južne Amerike udružili su snage kako bi kreirali petnaest originalnih i kultnih pozitivnih priča o ljubavi, prijateljstvu, zajednici, radu, nadi i porodici. Priče su naručene od strane Nokia telefona i osmišljene su sa idejom da se dele sa voljenima kao Kratke pokretne priče (Short Moving Stories) – kratke tekstualne poruke nade i inspiracije.

Jednu od Kratkih pokretnih priča (Short Moving Story – SMS) o zajednici i prijateljstvu napisao je Pesnik Džordž (George the Poet) iz Evrope:

Moja zajednica je moj prostor za razmišljanje, moj prostor u kom dišem,

Nikada ne bih mogao napustiti ovo mesto.

Za svu decu – posebno tebe.

Povezani smo duhom; moji tekstovi te nikada neće napustiti. Sama pomisao da ću propustiti živote drugih tera me da

Vrednujem svaki zalazak i svaki izlazak sunca

Ovo dolazi nakon godine u kojoj su ljudi širom sveta naučili da uspore i pronađu nove načine da ostanu u kontaktu i povežu se sa  životom i voljenima putem svojih telefona.

Povezana vest:  Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja

Ove priče su dostupne za čitanje, preuzimanje ili deljenje besplatno na stranici Nokia.com/phones i deo su napora za širenje nade i pozitivne energije.

Stiven Tejlor (Stephen Taylor), direktor marketinga  Nokia telefona je izjavio: “Ponosni smo što smo napravili Nokia telefone koji su pouzdani, bezbedni i napravljeni da traju, jer to našim korisnicima pruža mir, omogućava im da se opuste i uživaju u lepšim stvarima u životu. Ako nas je prethodna godina nečemu naučila to je važnost pozitivnog duha. Nakon skoro godinu dana izolacije i ranjivosti jedna stvar koja se posebno istakla je snaga kolektivnih ljudskih glasova da šire pozitivnu energiju u teškim vremenima, što je takođe srž našeg poslovanja i u vezi je sa našim finskim korenima – Finska je više puta uzastopno proglašavana za najsrećniju zemlju na svetu. Dakle, zalažemo se za pozitivne glasove širom sveta kako bismo širili motivacione poruke i pružali jedni drugima podršku dok prolazimo kroz još jednu globalnu izolaciju.”

Povezana vest:  Predstavljen jubilarni 15. Weekend Media Festival

Britanski literarni govorni umetnik Pesnik Džordž, koji je započeo globalni prenos venčanja princa Harija i Megan 2018. godine ljubavnom pesmom, predvodio je umetnike i upravljao sadržajem. Džordž je izjavio: “Ponekad samo nekoliko reči pravi veliku razliku. Svi smo osetili kako dani mogu biti bezlični i dugi, posebno kada ne možemo da vidimo svoju porodicu i prijatelje. Nadam se da će moje pesme, baš kao i Nokia 5.4, pomoći ljudima da ostanu u kontaktu i povezani sa svojim voljenima, dok svi ponovo ne budemo zajedno.”

Panel autora čine:

  • Višestruko nagrađivani Pesnik Džordž (George the Poet), autor, reper, izvođač koji je otvorio kraljevsko venčanje sa pesmom o Zajedništvu 2018.
  • Džejms Mekinerni (James McInerney – UK) koji je kroz svoj projekat Poetry prvi postavio pozitivne poruke širom londonske podzemne mreže 2018. godine
  • Najbolji i najčitaniji indijski autor, Ruskin Bond, dobitnik Tata Literature Live! nagrade za životno delo 2020, uvek teži da doda pozitivnu notu kada piše za decu
  • Džordž Kagve (George Kagwe, Kenija) – kreator sadržaja i komičar iz Najrobija
  • Alina Balašova (Alina Balashova, Rusija) – snouborderka i entuzijasta koja ne veruje u loše dane i trudi se da bude aktivna kako bi zadržala pozitivan stav
  • Huan Pablo Gaviria (Juan Pablo Gaviria, Bogota, Kolumbija) – autor, influenser, trener koji sebe definiše kao menadžer sreće
Povezana vest:  Prva Hello Kitty konvencija u Los Anđelesu

Kratke pokretne priče su deo šire inicijative da se Nokia telefoni prepoznaju kao pouzdani, bezbedni i napravljeni da traju. Ideja je bazirana na činjenici da su Nokia telefoni razvijeni u Finskoj – najsrećnijoj zemlji na svetu – u pokušaju da šire radost i pozitivnu energiju širom sveta.

Pogledajte novi originalni sadržaj Pesnika Džordža u saradnji sa Nokia telefonima, kao i razgovor sa nagrađivanim autorom, reperom i izvođačem.