Sport ima posebnu moć da transformiše živote ljudi. Upravo iz tog razloga, popularni sportski brend adidas veliku pažnju posvećuje razvoju patika za trčanje, a novi model ULTRABOOST 21 donosi energiju za pokretanje pozitivnih promena. U vreme kada je ceo svet pogođen pandemijom koronavirusa, trčanje je nešto što veliki broj ljudi održava u pokretu i pomaže im da ostanu pozitivni.

Kako bi razvio još bolji model patika za trčanje, tim vodećih adidas dizajnera blisko je sarađivao sa svojom adidas Running zajednicom. Nova patika sada ima još atraktivniji dizajn u kombinaciji sa ultimativnom tehnologijom performansi.

Povezana vest:  Osmi beogradski karneval brodova u subotu

Razvoj ULTRABOOST 21 modela ogleda se u redizajnu torzionog sistema siluete. Novi adidas LEP („Linear Energy Push“) obezbeđuje ojačanje u đonu i time omogućava trkačima manje savijanje prednjeg dela stopala i sigurniji korak. Ova inovacija sjajno funkcioniše u kombinaciji sa zaštitnom BOOST tehnologijom, koja se nalazi u središnjem delu đona, a sada je ima čak 6% više i tako pruža trkačima neverovatan povrat energije, uz udobnost pri svakom koraku. PRIMEKNIT + gornjište daje punu podršku kretanju, kombinujući neverovatnu udobnost i lagane pokrete. Uz PRIMEBLUE reciklirani materijal visokih performansi koji sadrži najmanje 50 odsto plastike Parley Ocean, adidas pokazuje svoju posvećenost održivosti.

Povezana vest:  Održana edukacija o odgovornom ponašanju na suncu za prosvetne radnike u Nišu

Globalna studija kojom se sportski brend bavio pri razvoju ove siluete, dodatno je stavila akcenat na moć trčanja, kao nešto što pomaže pozitivnoj transformaciji i poboljšanju fizičkog i mentalnog blagostanja. Pokazalo se da trkači imaju čak 20% viši nivo energije od onih koji to nisu, dok je preko 40% ispitanika koji su povećali učestalost trčanja takođe reklo da su razvili pozitivniji pogled na život. U međuvremenu, jedan od tri ispitanika identifikovao je prednosti trčanja za mentalno zdravlje kao jedan od glavnih motivacionih faktora.

Povezana vest:  Zaposleni Alpha Bank prikupili i donirali knjige za obnavljanje fonda ugroženih školskih biblioteka u Srbiji

„Stvarajući adidas ULTRABOOST 21, razvili smo našu najpotpuniju patiku za trčanje ikad. ULTRABOOST je vodeća inovacija adidasa, a primarni cilj je da svaka patika bude bolja od prethodne. Nova silueta uzima sve estetske sastojke koji su bili deo originalnog DNK i spaja ih sa najnovijom tehnologijom”, ističu iz brenda adidas.

ULTRABOOST 21, u živopisnom belom i fluorescentno žutom koloritu, dostupan je od 4. februara u adidas radnjama.

Za više informacija posetite adidas.com/ultraboost21, a na Instagramu, Fejsbuku i Tviteru pratite @adidasrunning i #Ultraboost 21.