Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, slavi Međunarodni dan žena i najavljenu Nedelju žena u vazduhoplovstvu potvrdom svoje posvećenosti većem polnom diverzitetu u vazduhoplovnom sektoru i obavezom da zaposli još više žena pilota i žena na rukovodečim pozicijama.

Najnoviji podaci pokazuju da samo 5,1%* pilota u svetu čine žene, ćime se posebno ističe potreba u okviru ovog sektora da se podstakne diverzitet u ulogama koje su tradicionalno bile muške. Wizz Air danas ponovo potvrđuje svoju obavezu da poveća broj žena pilota kroz svoj program Od kabinskog osoblja do pilotske kabine koji ohrabruje ambiciozne članove kabinskog osoblja da postanu piloti kroz sveobuhvatnu podršku u pogledu finansija, putovanja i smeštaja, kao i posebno prilagođen raspored rada i učenja.

Povezana vest:  Novi miris praznika uz savršen Doncafé spoj

Ovaj 40-mesečni program nudi ambicioznim članovima kabinskog osoblja mogućnost da razvijaju svoju karijeru u avio-kompaniji sa najvećom stopm rasta u Evropi i lete jednom od najmlađih i najefikasnijih flota u sektoru.

Povodom Nedelje žena u vazduhoplovstvu koja se održava od 8. marta 2021. godine, Wizz Air obećava da će podržavati razvoj karijere žena u svim oblastima vazduhoplovnog sektora, uključujući obavezu da ostvari balansiranu polnu zastupljenost u pilotskim kabinama i rukovodećim pozicijama.

Povezana vest:  UNIQA nagrađuje najkreativnije ljubitelje putovanja

Mi u WIZZ-u znamo da nas raznovrsna radna snaga čini boljim i zato slavimo žene u WIZZ-u ne samo danas, već svakog dana, jer one imaju vitalnu ulogu u našem poslovanju. Naša misija je da ispirišemo sledeću generaciju žena u avijaciji tako što ćemo im pružiti mogućnost da započnu i razvijaju svoju karijeru u Wizz Airu. Od kabinskog osoblja i pilota do inženjera letova, mehaničara na zemlji i administrativnog osoblja, nastavljamo da podržavamo osnaživanje i jednakost žena u našem sektoru i danas ponovo potvrđujemo svoju obavezu da pomognemo da se ostvari ravnoteža u zastupljenosti polova u vazduhoplovnoj industriji, izjavio je Marion Žofroa, generalni direktor Wizz Aira.

Povezana vest:  Kraljevska beba dolazi na svet do kraja nedelje?

* Na osnovu istraživanja koje je sprovelo Međunarodno društvo žena avio-pilota.