Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, slavi Međunarodni dan žena i najavljenu Nedelju žena u vazduhoplovstvu potvrdom svoje posvećenosti većem polnom diverzitetu u vazduhoplovnom sektoru i obavezom da zaposli još više žena pilota i žena na rukovodečim pozicijama.

Najnoviji podaci pokazuju da samo 5,1%* pilota u svetu čine žene, ćime se posebno ističe potreba u okviru ovog sektora da se podstakne diverzitet u ulogama koje su tradicionalno bile muške. Wizz Air danas ponovo potvrđuje svoju obavezu da poveća broj žena pilota kroz svoj program Od kabinskog osoblja do pilotske kabine koji ohrabruje ambiciozne članove kabinskog osoblja da postanu piloti kroz sveobuhvatnu podršku u pogledu finansija, putovanja i smeštaja, kao i posebno prilagođen raspored rada i učenja.

Povezana vest:  Još jedno globalno priznanje za napore na polju ekologije - Kompanija Coca-Cola HBC među najboljima u svetu u očuvanju životne sredine

Ovaj 40-mesečni program nudi ambicioznim članovima kabinskog osoblja mogućnost da razvijaju svoju karijeru u avio-kompaniji sa najvećom stopm rasta u Evropi i lete jednom od najmlađih i najefikasnijih flota u sektoru.

Povodom Nedelje žena u vazduhoplovstvu koja se održava od 8. marta 2021. godine, Wizz Air obećava da će podržavati razvoj karijere žena u svim oblastima vazduhoplovnog sektora, uključujući obavezu da ostvari balansiranu polnu zastupljenost u pilotskim kabinama i rukovodećim pozicijama.

Povezana vest:  Za nepunih nedelju dana trajanja donatorske kampanje „Sezona darivanja“ Fondacija Novak Đoković sakupila je skoro 2 miliona dinara, ali to nisu jedine dobre vesti. Osnivači Fondacije Novak i Jelena Đoković pozvali su sve ljude širom sveta da se pridruže donatorskoj akciji i doniraju novac za otvaranje novih vrtića u Srbiji, a oni će duplirati prikupljenu sumu. „Vaš poklon u okviru prošlogodišnje kampanje ulepšao je budućnost mnoge dece u Srbiji. Otvorili ste svoja srca i podarili im najdragoceniji poklon – kvalitetno rano obrazovanje. Zahvaljujući vama, danas više od 200 dece ima pristup kvalitetnom predškolskom obrazovanju. Inspirisani vašom humanošću i prelepim porukama, i ove godine želimo da dupliramo ukupnu sumu vaših donacija prikupljenih u ovoj Sezoni darivanja,“ izjavili su Novak i Jelena Đoković. Za ovu namenu za sve korisnike Vip, Telenor i Telekom mobilnih operatera otvoren je poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cena poruke iznosi 100 dinara, dok se donacije mogu uplatiti i preko linka https://fundraise.novakdjokovicfoundation.org/ Zahvaljujući prošlogodišnjim donacijama plemenitih ljudi širom sveta u okviru donatorske kampanje “Sezona darivanja”, ove godine Fondacija Novak Đoković otvorila je vrtić u Mačvanskom Prnjavoru u blizini Šapca. Renovirali su i opremili staru zgradu Doma Zdravlja koja je sada moderan objekat adaptiran za dečije potrebe. Više od 150 mališana iz Prnjavora, ali i ostalih sela iz okoline Šapca, prvi put je dobilo priliku da krene u vrtić. Takođe, obnovili su i opremili dodatnih 420 m2 radnog prostora koji pripadaju predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ u Svilajncu i na taj način obezbedili dodatnih 75 mesta za mališane iz ove opštine i okolinih sela, a u procesu su i otvaranja vrtića u Inđiji. Sva sredstva prikupljena do 8. januara biće uložena u otvaranje novih vrtića u Srbiji, u organizaciji Fondacije Novak Đoković.

Mi u WIZZ-u znamo da nas raznovrsna radna snaga čini boljim i zato slavimo žene u WIZZ-u ne samo danas, već svakog dana, jer one imaju vitalnu ulogu u našem poslovanju. Naša misija je da ispirišemo sledeću generaciju žena u avijaciji tako što ćemo im pružiti mogućnost da započnu i razvijaju svoju karijeru u Wizz Airu. Od kabinskog osoblja i pilota do inženjera letova, mehaničara na zemlji i administrativnog osoblja, nastavljamo da podržavamo osnaživanje i jednakost žena u našem sektoru i danas ponovo potvrđujemo svoju obavezu da pomognemo da se ostvari ravnoteža u zastupljenosti polova u vazduhoplovnoj industriji, izjavio je Marion Žofroa, generalni direktor Wizz Aira.

Povezana vest:  NOVE NESQUIK HOTWHEELS MINI-RELI AVANTURE U UŠĆU

* Na osnovu istraživanja koje je sprovelo Međunarodno društvo žena avio-pilota.