Izazovni trenuci zahtevaju odlučne mere. U jedan tim nedavno su se „okupili“ Mapetov žabac Kermit, nežna Diznijeva vila Zvončica, snažni Marvelov junak Hulk, mudri Joda iz Ratova zvezda i drugi omiljeni likovi iz crtanih filmova, da bi poslali poruku o važnosti brige o okolini i čuvanju planete, jedine koju imamo.

Ova veoma važna tema, koja se tiče svakog čoveka, a posebno mladih ljudi koji kreiraju novi svet, poslata je preko legendarnih patika sa “tri crte” iz kolekcije Stan Smith. Na svakoj od njih se nalaze siluete crtanih heroja, koji simbolizuju pobedu, istrajnost, čistoću i snagu. To su upravo elementi koji su neophodni da bi se probudila ekološka svest.

Patike koje nose ime legendarnog tenisera predstavljaju oličenje vanvremenskog dizajna i ostale su nepromenjene već preko pola veka, sve do sada, kada adidas Originals lansira novi model. Takav zaokret nastao je iz želje brenda da se stane na put plastičnom otpadu, tako što će se kreirati ekološki održivi proizvodi.

Povezana vest:  Bolest Stiva Džobsa čuvana u tajnosti

Nove patike kreirane su od PRIMEGREEN gornjišta, recikliranog materijala visokih performansi koji se nalazi na belom đonu od reciklirane gume. Ženske modele krase printovi inspirisani planetom Zemljom, uz ojačanje na peti u beloj boji i jezikom koji izgledom podseća na slonovaču. U ponudi je i model koji sadrži obrise planete Zemlje, zlatne nitne za upertlavanje i prepoznatljivo zeleno ojačanje na peti.

Povezana vest:  BiH paralisana snegom i hladnoćom, nema škole u Sarajevu

Stan Smith patike kakve danas poznajemo i rado nosimo uz sve odevne kombinacije, od odela, preko haljina pa sve do nekih ležernih farmerica, zapravo potiču od prave sportske siluete koju su teniseri sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka rado nosili i ostvarivali neverovatne sportske rezultate u njima.

Samo ime dobile su po čuvenom teniseru koji je tih godina nizao pobede na Vimbldonu i US Openu. Smit se ubrzo i likom našao na ovim patikama, a o popularnosti patike govori i činjenica da su i njegovi protivnici u mečevima sve više birali isti model, pa je slavni igrač često morao da gleda svoj odraz preko mreže u borbi za pobedu.

Svaki par patika u ovoj kolekciji je upakovan u prepoznatljivu adidas Originals plavu kutiju, koja je već izmenjena i sastoji se od 90 posto reciklažnog papira.

Povezana vest:  Željko Joksimović na koncertu "Vivo" šoping centra

Fokusirajući se na održivost i ekološku svest nemački brend nastoji da podstakne ljude u Srbiji da čuvaju prirodu, i zato je za iskrene ljubitelje ovog modela patika pripremio lepo iznenađenje. U adidas Originals radnji u Knez Mihailovoj 33 u Beogradu, od 9. do 30. aprila, biće organizovano skupljanje plastičnih čepova za reciklažu koji će biti donirani organizaciji “Čep za hendikep“ i tako pomoći osobama sa invaliditetom.

Tri osobe koje donesu najviše plastičnih čepova dobiće na poklon dva para Sten Smit patika, jedne za sebe, a jedne za dragu osobu koju izaberu.