H&M sa zadovoljstvom najavljuje saradnju sa brendom ženske odeće lemlem, koji je osnovala Lija Kebede, super-model, glumica i borac za osnaživanje žena. Lemlem x H&M kolekcija sadrži lagane, moderne kaftane i odeću za plažu, a napravljena je da se nosi po gradu, ali i na izlet. Karakterišu je smele pruge, divne boje, zajedno sa kupaćim kostimima, nakitom i modnim dodacima, i sve to izrađeno od održivih materijala. Kolekcija će biti dostupna od 22. aprila u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Lemlem je, baš kao i sama Kebede, poznat po elegantnoj, a opuštenoj estetici i dizajnu koji se lako nosi, i po ručno izrađenim detaljima. Za ovu saradnju tradicionalni ručno tkani materijali, koji se često nalaze u lemlem-ovim komadima, sada su pretvoreni u ogrtače, letnje haljine, topove, šortseve, pantalone, kupaće kostime, nakit i modne dodatke. Izrađen od održivijih materijala, uključujući organski pamuk, reciklirani poliester i Tencel ™ Liocell, svaki komad je veseo – podseća na sunce, svetlost i lagani vetar. Tu su pruge, slaganje boja i mekane teksture, nešto po čemu je brend lemlem poznat. Paleta boja uključuje nijanse plave, bele, svetlo narandžaste, nežno ružičaste, neonske i bledo žute boje. Kolekcija odiše vanvremenski, odnosno idejom da se komadi mogu prenositi sa generacije na generaciju.

Povezana vest:  Neviđeni modni promašaji koje morate da izbegnete

H&M i lemlem Lije Kebede najavili kolekciju od održivih materijala

“Sviđa mi se što je H&M uvek u prvom planu sa svojim kul kolaboracijama, pa je tako i za moj brend uzbudljivo što smo deo te priče. Ovo je prvi put da smo dodali i nakit u ovu kolekciju kako bismo stvorili ceo taj lemlem stil. Moja kreativna vizija je takođe deo ove kampanje, što je bilo jako zabavno i posebno, jer sam snimala sa svojom ćerkom”, izjavila je Lija Kebede.

Povezana vest:  Sjajan Balkan Tube Fest powered by Fanta održan u Banja Luci

„Uz lemlem ne možete, a da ne primetite tu lakoću i eleganciju, što očigledno i lično predstavlja Lija Kebede. Bilo je divno što smo imali njen kreativni doprinos na svakom koraku u ovoj saradnji. Zaista smo srećni što smo u kolekciju uvrstili održivije materijale i jedva čekamo da je predstavimo širom sveta “, kaže Maria Ostblom, glavna dizajnerka u H&Mu.

Povezana vest:  Fond „ANA I VLADE DIVAC“ (HOD) i dalje uspešan u prikupljanju sredstava za zbrinjavanje interno raseljenih i izbeglica