Dodela nagrada Epika festivala 22. januara u Beogradu

 

epicaEvropski Festival dizajna, advertajzinga i komunikacija Epika (Epica) 22. januara biće predstavljen u Beogradu, gde će biti održana svečana dodela nagrada najkreativnijim stvaraocima u tim oblastima. Festival se ove godine održava po 23. put, a Beograd je prvi put domaćin gala ceremonije dodele nagrada, koja će biti upriličena u beogradskom klubu „Teatro“, najavljeno je iz agencije „Nju moment“.

Povezana vest:  Emporio Armani otvara svoju prvu radnju u Beogradu

Domaćin ceremomnije su „Nju moment magazin“ i Dragan Sakan, koji je dugogodišnji predstavnik Srbije u žiriju Epika festivala. Festival je specifičan po tome što njegov žiri čine 34 evropska magazina iz oblasti reklama, dizajna i komunikacija.

Sedište Festivala je u Parizu, ali se svečana dodela nagrada svake godine održava u drugoj evropskoj prestonici (Brisel, London, Stokholm, Atina, Istambul, Moskva). Ove godine na Festivalu je učestvovalo 3.196 radova iz 476 kompanija iz 48 zemalja. U žiriranju koje je završeno 21. novembra proglašeno je 64 pobednika, u različitim kategorijama, uključujući i četiri gran prija „Epica d’Or“.

Povezana vest:  Berluskoni radi na albumu ljubavnih pesama

Pored dodele nagrada, u kojoj će učestvovati najbolji kreatori reklama u Evropi, u programu će nastupati i regionalni izvođači – pevači, trubači, plesači, mađioničari, di-džejevi koji su ostvarili evropski i internacionalni uspeh i priznanja. U Beograd povodom Festivala „Epika“ stižu kreativni direktori iz 32 agencije iz 21 evropske zemlje.