U2 i Džej-Zi snimili pesmu za Haiti

 

u2Grupa „U2“ i Džej-Zi (Jay-Z) snimili su sa producentom Svizom Bicom pesmu u korist žrtava razornog zemljotresa na Haitiju, objavio je Bi-Bi-Si njuz (BBC News). Gitarista grupe „U2“ Edž (The Edge) kazao je irskoj radio stanici 2FM da je njegov bend „napisao, dovršio i snimio pesmu“ prošle sedmice.

Edž, Bono i Džej-Zi nastupiće u petak u Londonu sa Rijanom u teletonu „Nada za Haiti“ za žrtve zemljotresa na Haitiju koji organizuje Džordž Kluni (George Clooney). Dvosatni teleton prenosiće više američkih televizija, a u Velikoj Britaniji biće prikazan na televiziji MTV.

Povezana vest:  Rijana se oseća dobro posle boravka u bolnici

-Bona je nazvao producent Sviz. On i Džej-Zi želeli su da urade nešto za Haiti. Pesmu smo napisali, snimili i poslali im je. To će verovatno biti sledeća stvar koju ćete čuti od nas – kazao je Edž.

Sviz Bic potvrdio je informaciju o pesmi na svojoj stranici na Tviteru: – Ja, Bono, Hova (nadimak Džej-Zija) imamo nešto da kažemo o Haitiju. Budite tu – naveo je.

Povezana vest:  Bend MOTORPSYCHO prvi put u Srbiji: 9. mart, Klub Doma omladine

Nije poznato kada će singl biti objavljen, ni da li izvođači planiraju da ga premijerno izvedu u teletonu. U teletonu u Londonu nastupiće i „Koldplej“ (Coldplay), a u Los Anđelesu Kid Rok (Rock), Šeril Krou (Sheryl Crow), Kit Urban (Keith), Džastin Timberlejk (Justin Timberlake), Kristina Agilera (Christina Aguilera), Ališa Kiz (Alicia Keys), Dejv Metjuz (Dave Matthews), Stivi Vonder (Stevie Wonder), Tejlor Svift (Taylor Swift).

Povezana vest:  Kris Braun krije da je bio na Rijaninoj rođendanskoj zabavi

Haićanin Vajklef Žan (Wyclef Jean), Sting, Meri Džej Blajdž (Mary J. Blige), Šakira (Shakira), Dženifer Hadson (Jennifer Hudson) i Brus Springstin (Bruce Springsteen) biće među izvođačima u Njujorku.

Prihod od teletona biće upućen Crvenom krstu, organizaciji za decu Ujedinjenih nacija UNICEF, organizacijama Oksfam Amerika (Oxfam) i „Partneri u zdravlju“, kao i Žanovoj fondaciji Jele Haiti (Yele).