ON THE ROAD 001Predstavljen „Grad mladih“ u Delta Cityju

 

Nastupom učesnika konkursa „Nek se čuje muzika“ i „Piši, raspiši se“, večeras je u šoping molu Delta City predstavljena akcija „Put do grada mladih“.

Mladi hip hoperi Nemanja Maksimović Max i Nemanja Lukić Frka sa prijateljima, predstavili su se svojim pesmama, dok je predstavnica konkursa „Piši, raspiši se“ Milica Stanisavljević pročitala svoj literarnim rad na temu „Mladi u Srbiji-gde smo i gde idemo“.

Povezana vest:  Pokažite svoj slikarski talenat na platou iza zgrade Geozavoda

Ovo je uvod u manifestaciju biće  „Grad mladih“, koji će se održati u u Sava Centru, 7. i 8. februara, kada će najuspešniji učesnici ovih konkursa biti nagrađeni.

U okviru iste akcije, u Delta Cityju, u nedelju 23.januara, nastupiće AKUD Lola, dok će se u četvrtak 27.i  nedelju 30.januara, predstaviti mladi bendovi.

Dvodnevna manifestacija „Grad mladih“ okupiće mlade ljude, predstavnike Evropske unije, Vlade Srbije, univerziteta, kompanija, organizacija civilnog društva i donatorskih programa, sa ciljem prevazilaženja prepreka na koje mladi u Srbiji nailaze i stvaranjem uslova za poboljšanje njihovog položaja u našoj zemlji.

Povezana vest:  Megan Foks mami momke u školu stranih jezika

Akcije su nastale u okviru projekta „On the road“, koju sprovodi NORIPS (Nezavisna organizacija za razvoj i promociju Srbije) uz podršku Kancelarije za mlade, Građanske inicijative, „EuVENT“ iz Brisela, radio ANTENE, MTV-ja i grupe NEGATIV. Ovaj regionalni multimedijalni projekat  treba da ukaže na potencijal mladih ljudi, budućih nosioca društvenog, kuturnog i političkog razvoja Srbije.

Povezana vest:  Festival "JAPANIZAM! 2010." od 01. do 04. juna