Povodom Međunarodnog dana dobročinstva, NЈ.K.V. Princeza Katarina posetila je decu i mlade u Prihvatilištu za decu Beograda i obradovala ih poklonima. Deca su poželela dobrodošlicu Princezi Katarini i zahvalila na poklonima koje im je donela – igračke, ćebad i higijenske setove.

„Veoma smo zahvalni Princezi Katarini na poseti i poklonima kojima je obradovala naše korisnike i što na ovako lep način obeležavamo Međunarodni dan dobročinstva. Princeza Katarina i Prestolonaslednik su veliki prijatelji našeg Prihvatilišta i svake godine, za velike praznike, deca i mladi dobijaju njihovu pažnju i poklone“ – izjavila je Marija Grbić Živanović, koordinatorka.

Povezana vest:  Kompanija Knjaz Miloš predstavila najveću bocu na vodi

„Deca su uvek u mom srcu i kroz sve moje i aktivnosti moje Fondacije, najviše pažnje posvećujemo projektima usmerenim na dobrobit dece i mladih. Međunarodni dan dobročinstva, koji danas obeležavamo, treba da nas podseti na deljenje, saosećanje i brigu za one kojima je pomoć najpotrebnija, a deca uvek treba da budu naš najveći prioritet“, rekla je NJ.K.V. Princeza Katarina.

Povezana vest:  Festival venčanja u Delta Cityju

Prihvatilište za decu Beograda obezbeđuje privremeno i celovito zbrinjavanje i smeštaj dece i mladih oba pola, uzrasta 7-18 godina, iz Beograda, kao i dece iz cele Srbije koja se nađu na teritoriji Beograda.

Na inicijativu Ujedinjenih nacija, od 2012. godine, svaki 5. septembar se obeležava kao Međunarodni dan dobročinstva.