Nagradjene_volonterske_grupe_sa_ministrom_omladine_i_sporta_(2)Nagrađene najbolje volonterske akcije iz 2010. godine

 

 

Ministarstvo omladine i sporta je na jučerašnjoj svečanosti nagradilo najbolje volonterske akcije iz 2010. godine, organizovane u okviru kampanje „Mladi su zakon“. Svečanost povodom dodele nagrada je održana u Beogradu, u Velikoj sali AKUD „Lola“, Resavska 11, u 13 časova.

Prvo mesto osvojila je volonterska grupa „Omladina sela Visoka“ za rekonstrukciju Omladinskog doma u Visokoj kod Arilja. Drugo mesto je osvojila akcija „Naše vode – naše blago“A.R.T. tima iz Loznice, a na trećem mestu je akcija učeničkog parlamenta gimnazije „Veljko Petrović“ iz Sombora za uređenja Školskog otvorenog kluba.

Povezana vest:  Apoteka "Beograd" i Eucerin Srbija organizuju besplatni dermoskopske preglede

UcesniciZa najbolju volontersku akciju na Fejsbuk stranici proglašena je neformalna grupa „Kobre“ iz sela Donja Toponica kod Niša. Nagradu je uručila ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković.

U okviru kampanje „Mladi su zakon“, Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa dvadeset pet resurs centara u dvadeset pet okruga Srbije, raspisalo je konkurs za izbor najbolje volonterske omladinske akcije u svakom okrugu. Neformalne i volonterske grupe mladih su aplicirale za 80.000,00 dinara i dobile priliku da realizuju neke od svojih ideja. Na nivou svakog okruga izabrana je po jedna najbolja akcija koja je ušla u izbor za najbolju volontersku omladinsku akciju Srbije.

Povezana vest:  Novogodišnji spektakl sa Kule Beograd!

Izbor za najbolju volontersku akciju u Srbiji je pokrenut početkom novembra 2010. na inicijativu Ministarstva Omladine i sporta na Fejsbuku. Osim glasanja na Fejsbuk stranici, Ministarstvo je formiralo stručni žiri koji je od dvadeset pet volonterskih grupa i realizovanih volonterskih akcija izabao tri najbolje i dodelio nagrade na današnjoj svečanosti.

Govor_ministra_omladine_i_sporta_Snezane_Samardzic_Markovic_2Prisutnima su se obratili ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, šef političkog sektora delegacije EU u Srbiji Tomas Njoki, zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević, predsednica stručnog žirija i direktor UNICEF u Srbiji Judita Rajhenberg, najmlađi član žirija volonterka Ruža Ilić i Branislav Grubački – Guta, koordinator projekta u DSC „Maštalište“.

Povezana vest:  IKEA pokreće klub lojalnosti za mala i srednja preduzeća