Jedno od najvećih klizališta na Balkanu, veliko klizalište na Trgu republike, zvanično je otvoreno posebnim plesno-vizuelnim spektaklom i vatrometom  8. januara 2022. u 18 časova u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF, u okviru manifestacije “Beogradska zima”. Klizalište je počelo sa radom od podneva,  uz  veliko interesovanje građana. Oko leda i na samom ledu okupljene su zabavljali animatori sa posebno atraktivnim tačkama, uz DJ podršku.

Damir Handanović, v.d. direktora Centra beogradskih festivala, izjavio je: “Ovo je jedno od najvećih klizališta na Balkanu, prostire se na preko 2000 kvadratnih metara.  Zahvaljujem se Gradu Beogradu, gospodinu Goranu Vesiću i celoj ekipi koja je učestvovala u realizaciji i učinila da ovakvo klizaliste imamo na Trgu Republike. Ovo je pokazatelj da je Beograd metropola, da Beograd može da se takmiči sa svim svetskim gradovima i meni je srce puno. Od samog otvaranja danas u podne interesovanje građana je veliko. Klizalište će raditi od 10.00 do 22.00  sve do 28. februara. Imamo natkriveni deo, zatim deo koji je otvoren, oko spomenika Knezu Mihailu, koji je na raspolaganju kada imamo slabe padavine. Danas je klizanje bilo besplatno, povodom otvaranja.  U sklopu “Beogradske zime” mislim da sve ustanove kulture prate mere Kriznog štaba. Na prostoru klizališta možemo da primimo  do 350 klizača u isto vreme. Poštujemo mere i, naravno, apelujemo na sve da se vakcinišu.”

Povezana vest:  Beč 9. put zaredom grad sa najboljim kvalitetom života na svetu

Na klizalištu će svakoga dana biti organizovane dežurne lekarske ekipe. Preporučeno je nošenje maski. Ulaznice za klizanje iznose 300 dinara, a moguće je i iznajmljivanje klizaljki (takođe po ceni od 300 dinara).

Sve aktuelnosti i dodatne servisne informacije biće pravovremeno objavljene na  sajtu i društvenim mrežama CEBEF-a .

Foto: Belkisa Abdulović i Dušan Milenković