Rent a car je mnogima prva asocijacija za poslovna putovanja ili za uslugu koju koriste stranci i bisnismeni. Međutim, iznajmljivanje automobila odavno nije “rezervisano” isključivo za preduzetnike, a razlozi da rentirate auto su brojni.

Rent a car usluge dostupne su u svim većim gradovima zemlje, a koriste ih i oni koji imaju sopstveno vozilo. Bilo da ste na putovanju, želite da iznenadite poslovne partnere ili proslavite i obeležite neku specijalnu priliku sa partnerom – iznajmljivanje vozila može da bude sjajna ideja.

Istraživali smo koje situacije su idealne da iznajmite auto u Nišu i kako ova usluga može da poboljša svaki aspekt vašeg putovanja. Pročitajte.

Rent a car za turiste u Nišu

Ako dolazite turistički u Niš autobusom ili čak avionom, rent a car je praktično i sve popularnije rešenje. S obzirom da putujete bez sopstvenog prevoza, iznajmljivanje automobila za snalaženje po gradu i okolini pruža izuzetnu fleksibilnost. Bilo da vas interesuju kulturno-istorijske znamenitosti ili ste ljubitelj prirode i želite da obiđete prirodne spomenike u Niškoj kotlini, automobilom će svaki obilazak biti komforniji i jednostavniji.

Umesto da čekate gradski prevoz ili plaćate taksi, iznajmljenim vozilom uštedećete i vreme i novac i brzo stići do koje god lokacije želite i kad vama to odgovara. Posebnu pogodnost rent a car usluga mogu da osete porodice. Iznajmljeni auto poštedeće vas nepotrebnog stresa kada putujete sa decom.

S obzirom da je od januara 2022. godine uveden novi let na relaciji Beograd-Niš, za sve koji žele brzo da stignu do Niša i uživaju u ovom gradu na jugu zemlje, dobitna kombinacija je avion i rent a car. Postoje agencije koje pružaju mogućnost da rezervisan automobil preuzmete na aerodromu “Konstantin Veliki”, čim sletite u Niš. Takođe, možete zatražiti da vas vozilo čeka na bilo kojoj adresi u gradu – autobuskoj stanici, centru ili gde god da zatražite.

Povezana vest:  Švajcarska: Jodlovanje i izrada satova na listi UNESKO-a?

Kratka vikend putovanja na jugu Srbije

Obilazak Stare planine, Lužničkog kraja, Topličkih vinograda ili Đavolje Varoši? Iz Niša možete brzo stići do bilo kog grada na jugu zemlje ako dobro čitate mapu i imate pouzdan automobil. Ukoliko želite da krenete na ovakvo vikend putovanje rent a car je odlična opcija, bilo da ste turista koji je prvi put u poseti rodnom gradu rimskog imperatora Konstantina ili živite u Nišu.

Kad nemate siguran auto ili nemate automobil uopšte – iznajmljivanje vozila je dobar način da obiđete zanimljive destinacije u okruženju. Potrebno je samo da napravite plan putovanja, odredite mesta gde ćete prespavati, rezervišete smeštaj i naravno, kontaktirate rent a car servis i izaberete automobil koji vam odgovara.

Agencije za rentiranje vozila nude osiguranje i uz to su povezane sa serviserima u regionu. Prema tome, čak i da se nađete u nezgodnoj situaciji na putu ili eventualno dođe do nekog kvara na automobilu, biće dovoljno da pozovete kompaniju i nađete rešenje. Pouzdane agencije imaju dostupnu telefonsku podršku svakog dana u nedelji, 24 sata dnevno.

Duga putovanja preko granice

U dogovoru sa rent a car kompanijom možete obezbediti dozvolu za prelazak preko granice u iznajmljenom automobilu. Prema tome, ako ste u Nišu i želite u šoping u Sofiju ili Solun ili možda na letovanje – i ova mogućnost postoji. Mnogi se odlučuju da iznajme auto za zimovanje. Pored toga što je vozilo bezbedno za vožnju do Kopaonika, Stare planine ili možda Banskog u Bugarskoj – u rent a car servisu možete dobiti i svu potrebnu zimsku opremu, GPS navigaciju i slično.

Povezana vest:  Otvaranje klizališta „Ledena čarolija“ u ponedeljak, 28 decembra

Vozni park u agencijama za rentiranje uglavnom se sastoji od novih modela automobila, koji se redovno servisiraju. Možete računati na to da će vozilo koje iznajmite biti pouzdano, kao i da nećete imati velike troškove goriva ili bar ne tako velike kao da krenete svojim starim autom na put.

U većini rent a car servisa možete da iznajmite vozilo bez ograničenja kilometraže, pa tako možete da putujete po Srbiji i regionu bez brige o “kaznenim penalima” ili dodatnim troškovima kada pređete više kilometara od dogovorenog.

Rent a car za poslovno putovanje

Bilo da imate firmu na teritoriji grada Niša i da treba krenete na poslovni put ili pak dolazite u Niš poslom – rent a car je pametan izbor. U slučaju da treba da putujete iz Niša sa poslovnim partnerima ili pak do drugog grada na kom ćete se sastati sa potencijalnim klijentima, vredan i nov auto može da ostavi dobar utisak. Ujedno, ne ostavljate svoju firmu bez službenog vozila, pa vaši zaposleni ili kolege nesmetano mogu nastaviti sa obavljanjem redovnih obaveza i poslova.

Sa druge strane, ako je mesto poslovnog sastanka Niš, a vi dolazite iz Beograda avionom ili autobusom, praktično i udobno rešenje će biti iznajmljivanje automobila. Tako možete biti sigurni da ćete na važan sastanak stići na vreme i poneti se profesionalno.

Kada su u pitanju poslovna putovanja, ne treba zaboraviti ni tim bilding događaje. Ako organizujete u firmi druženja i izlete za sve radnike, rentiranje vozila je povoljna i praktična opcija.

Iznajmljivanje automobila za specijalne prilike

Poslovna i privatna putovanja i izleti nisu jedini razlozi zbog kojih možete da iznajmite automobil u Nišu. Kao povod može poslužiti neki važan događaj kao što je godišnjica mature, venčanje ili specijalna prilika za vas i vašeg partnera, odnosno partnerku. Ako želite da iznenadite suprugu za godišnjicu braka ili Dan zaljubljenih – vožnja luksuznom limuzinom može biti odličan način, na primer.

Povezana vest:  Hidratacija za bolji život osetljive kože uz liniju La Roche-Posay Hydreane

Zajednički izlet do Sićevačke klisure, vožnja do polja lavande u blizini Bele Palanke ili čak rentiranje vozila i angažovanje šofera – mogućnosti su brojne.

Pored toga, ako vam je potrebna “doza luksuza” kada idete na rođendan, proslavu punoletstva ili neku veliku žurku ili svadbu, takođe možete iznajmiti auto na dan, ili duže.

Iznajmljivanje kombija za selidbu

Pored automobila, u nekim kompanijama je moguće iznajmiti i kombi ili kamionet – ukoliko se selite ili sa druge strane, hoćete na kampovanje na Bovanskom ili Krajkovačkom jezeru. Ako putujete sa društvom, potreban vam je dodatni prostor za prtljag ili jednostavno više mesta za putnike, u rent a car servisu vam mogu ponuditi vozilo koje najviše odgovara vašim potrebama.

Takođe se možete raspitati o svim pogodnostima i uslovima kada je rentiranje kombija za selidbu u pitanju. Nekad se više isplati da iznajmite kombi nego da plaćate agenciju za selidbe ili pokušate da se selite sami, odnosno uz pomoć rođaka ili prijatelja.

Na kraju, listu razloga za iznajmljivanje vozila u Nišu možete proširiti i sami, u skladu sa svojim potrebama i budžetom. Možda je to veća mesečna nabavka namirnica ili nešto sasvim drugo. Bitno je da izaberete auto odgovarajuće veličine, sa dovoljno sedišta i mesta za putnike i prtljag i započnete vožnju u kojoj ćete uživati.

Teskt: Srbijanka Stanković