FYI Logo Srpski student plasirao se u drugu fazu Erbasovog takmičenja „Letite na svojim idejama“

 

Više od 2 600 studenata prijavilo se na drugi Erbasov konkurs za studente kojim se podstiče razvoj novih ideja u oblasti zelenije avio-industrije. To je za 40 odsto više nego 2009. godine kada se prijavilo 315 timova sa 287 inverziteta, od kojih su 84 tima izabrana u drugu fazu čime su dobili šansu da učestvuju na finalu koje je održano na Međunarodnom avio-sajmu Le Burže.

Povezana vest:  Koja boja kose je bila najtraženija u 2011. godini?

Dva studenta srpske nacionalnosti ove godine prijavila su se na konkurs, dok se jedan od njih plasirao u drugu fazu i ostao u trci za jednu od nagrada. Taj student deo je tima Politehničke akademije iz Milana a prijavljeni rad je iz oblasti dizajniranja aviona.

Erbas je pozvao studente bilo kog uzrasta, nacionalnosti, pola ili struke da daju rešenja za neke ili za sve aspekte “ekološkog životnog ciklusa” i “životnog veka aviona” što je Erbasov inovativni pristup poboljšanju ekoloških rešenja na avionima i u proizvodnom procesu koji se sastoji od pet stadijuma: dizajna, lanca snabdevanja, proizvodnje, eksploatacije aviona i njegovog “penzionisanja.”

Povezana vest:  Nova kolekcija i nova prodavnica italijanskog brenda Yamamay!

„Takmičenje “Letite na svojim idejama” studentima pruža jedinstvenu priliku da učestvuju u Erbasovoj viziji ekološke avio industrije budućnosti. Takmičenje je osmišljeno kako bi podstaklo razvoj ideja koje će doprineti većoj povezanosti, kao i održivom razvoju u svetu. Ono takođe pruža priliku Erbasu, studentima i istraživačkim timovima da pronađu mogućnosti za ulaganja u istraživanje i tehnologiju koja bi omogućila bolju zaštitu životne sredine, uprkos povećanju obima avio saobraćaja,” rekao je Izvršni potpredsednik za inženjerstvo Erbasa i pokrovitelj takmičenja Šarl Šampion prilikom otvaranja FYI 2011.

Povezana vest:  Kejt Midlton čeka devojčicu?

Pet timova –  autora najboljih ideja biće izabrani u maju i takmičiće se u finalu pred žirijem sastavljenim od najuglednijih stručnjaka. Za pobednički tim predviđena je nagrada od 30 000 evra, dok će drugoplasirani dobiti 15 000 evra.