03.02.03DVOR 2011

 

Krađe u prodavnici i suze kraljice obeležile dan

 

Cukić je pričao Lepoj kako se posvađao sa Bebi jer je postupio po naređenju kraljice da se svi psi vrate sa Dvora u kuću za seljane. Rekao je da mu je žao jer je celu noć radila. Lepoj nije žao, jer je, kako je rekla, ceo prethodni dan provela u kući kod seljana i da je došla da je češlja tek popodne, što nije u redu.

Dejan C. je otišao kod Bebi. Ona je još uvek ležala. Pitao je da li je sve ok. Odgovorila mu je da nije. Zamolila ga je da joj više ne pomaže jer time samo sebi odmaže. On je rekao da sa tim nema problem. Bebi je zaključila da su na Dvoru dečurlija kojoj ona ni imena ne može da popamti ma koliko se trudila.

Ustala je i otišla do Lepe kako bi obavila zadatak češljanja. Komentarisala je kako nemaju ništa od namirnica, tako da ne može da spremi doručak za kralja i kraljicu.

Došlo je vreme da se dogovore oko spremanja ručka. Lepa je rekla da će Bebi dati instrukcije da ručak što bolje uspe. Ona je rekla da će joj biti zadovoljstvo da od nje to nauči. Dogovorili su se šta će od namirnica kupiti. Lepa je prokomentarisala kako moraju da štede. Dejana C. je posavetovala da pokuša da ne potroši više od 70 zlatnika. Dejan C. i Lepa su zatim ostali sami u Dvoru. Pričali su o nominacijama. Oni još uvek nisu odlučili koga će nominovati. Lepa je rekla da su joj najteži deo uloge nominovanog, bukagije, ali da je to deo igre i ko se zbog toga naljuti, nije ni trebalo da dolazi na Dvor.

Povezana vest:  Premijere na kanalu TLC: Kralj poslastičara kao kuvar i Karsonov svet

03.02.12Oglasile su se fanfare. Bebi ih nije ni čula. Čvrsto je spavala u svojoj sobi. U pismu Krunskog saveta je traženo od seljana da očiste tepihe, tapaciraju nosiljke i sašiju jastuke za nosiljke. Dvorska luda bi trebalo da osmisli zabavni program, dok bi sluškinja trebalo da pripremi večeru. Komentar seljana je bio da je broj zadataka preteran.

Cene u prodavnici su bile niže nego ranije. Urška je uspela da iz prodavnice ukrade marame i još neke sitnice. Đus i Stojan su takođe ukrali maramice i flašicu soka. Nadzornik Dejan je ostao poslednji u prodavnici i uspeo da potroši samo 66 dukata. On se, zadovoljan, vratio u Dvor i saopštio vladarima da je kupio i više nego što su se dogovorili za manje dukata. Kralj i kraljica su takođe bili vrlo zadovoljni.

Povezana vest:  "Redakcija" dobila zeleno svetlo za drugu sezonu

Vanesa i Lana su ćaskale na tremu. Lana je komentarisala kako ne voli klanove. Vanesa je rekla kako nema klanova u kući. Lana je rekla da je sve počelo sa mašinom za veš, kada su se pojedinci organizovali da je kupe i tako izdvojili od ostalih. Dodala je da ne voli podele.

Maja se požalila Dejanu M, koji je doručkovao sa Jovanom, kako je nadzornik tražio da pomognu sluškinji. Ona je rekla da joj nije problem da čisti, ali da to ne želi da radi za džabe. Dejan je zamolio da isključi radio samo dok završi sa jelom, a posle može da nastavi da priča.

Lani su, na pregovorima, za tapaciranje nosiljki ponudili 3 dukata. Ona je tražila više. Na kraju je dobila 7. Maja je prihvatila 3, što je iznenadilo kralja i kraljicu. Fričiju su ponudili 3, on je tražio 8. Našli su se na 7.

Dejan C. se ponudio da skuva pasulj kralju i kraljici. Oni su ga upozorili da će platiti kaznu. On je rekao da to nije problem i da će platiti iz svog džepa, ali Bebi neće buditi.

Ćemo je tražio 12 dukata. Pošto su ga kralj i kraljica odbili, otišao je bez dogovora. Nemanja je tražio 12 jer je mnogo potrošio u prodavnici. Na kraju je uspeo da dogovori posao za 5.

Povezana vest:  Tvoje lice zvuči poznato: Otkrijte ko će koga imitirati u 2. epizodi

Lepa se rasplakala. Nju je iznerviralo to što Bebi nije ustala i namestila krevete, nije je očešljala i našminkala. Danijel je rekao da on ne zna šta više da uradi. Lepa je rekla da nema ništa protiv nje, ali nije trebalo nju da odabere za sluškinju. Rekla je da mora da popije tabletu za smirenje zbog toga.

Po oglašavanju fanfara, predstava koju je Urška organizovala je mogla da počne. Nina je prva nastupila. Ona je pevala. Fiko je recitovao, dok su Maja i Lana pevale u duetu. Stojan je imitirao pevače. A Đus i Mika su pevali.

Svako od učesnika predstave je dobio po 2 dukata od kralja. Zlatnike je podelila Urška.

Došlo je vreme za isprobavanje nosiljki. Čule su se fanfare, što je bio znak da se svi okupe na Dvoru. Kralj i kraljica su seli u nosiljke. Seljani su ih nosili do vrata Dvora, zatim su se okrenuli i vratili ih nazad do stola. Kralj se zahvalio svima na dobro obavljenom poslu, a zatim je pročitao pismo Saveta u kome Savet čestita na dobro obaveljnom zadatku.