Kompaniji Avon 10. juna 2022. godine dodeljeno je priznanje za unapređenje rodne ravnopravnosti u kategoriji Doprinos unapređenju radnih prava žena i muškaraca i usklađivanju privatnog i profesionalnog života.

Dan rodne ravnopravnosti se ove godine po prvi put obeležava 11. juna, jer je to dan kada je 1842. godine odobreno školovanje žena u Srbiji. Dan rodne ravnopravnosti obeležen je u formatu svećanog skupa i tom prilikom su se dodelile nagrade za unapređenje rodne ravnopravnosti. Događaj je započeo uvodnim obraćanjima Nj. EEmanuele Žiofrea, šefa Delegacije EU u Srbiji, Milane Rikanović, direktorke agencije UN Women u Srbiji, i prof. dr Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Srbije i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost. Nakon obraćanja svećano su dodeljena priznanja dobitnicima u različitim kategorijama, a kompanija Avon bila je među prvim dobitnicima ove nagrade i tom prilikom kompaniji je  uručeno zasluženo priznanje za Doprinos unapređenju radnih prava žena i muškaraca i usklađivanju privatnog i profesionalnog života. Događaju su takođe prisustvovale Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti i Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Povezana vest:  UNIQA KAMION ZDRAVLJA STIŽE U SRBIJU

Kada je pre više od 135 godina osnivač Avon-a, Dejvid Mekonel, započeo svoj biznis u Americi, nije ni slutio da je zapravo otpočeo jednu pravu žensku revoluciju. 34 godine pre nego što su žene dobile pravo glasa u Americi, ponuđena im je prilika da se finansijski osamostale. Ideja jednog takvog vizionara postavila je temelje današnje kompanije Avon koja posluje sa misijom osnaživanja žena u svemu što radi. U našoj kompaniji žene se nalaze na 80% rukovodećih pozicija, a cilj nam je da razliku u visini zarada kolega i koleginica, koja je trenutno niža od 1%, do kraja 2023. godine apsolutno eliminišemo.

Povezana vest:  Svetska nagrada za ekološki plakat umetniku iz Srbije

Zato sa zadovoljstvom mogu da kažem da je ovo priznanje za nas potvrda da smo zaista na pravom putu da menjamo svoju zajednicu na bolje, da utičemo na živote žena“, kazao je Goran Petrović, generalni direktor kompanije Avon za Centralnu i Istočnu Evropu.

Ova nagrada se prvi put dodeljuje od strane Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije, Delegacije Evropske unije i Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji – UN Women.

Nastavljajući u duhu pozitivnog uticaja na zajednicu, kao društveno odgovorna kompanija, Avon ponovo šalje jasnu poruku koliko znači kada brinemo jedni o drugima, kao i o društvu u kom živimo. Kroz pokretanje sistema novčanih donacija na Avon sajtu, po prvi put u Srbiji Avon pruža priliku svojim kupcima da učine dobro delo samo jednim klikom, te ih poziva da to urade već prilikom prve sledeće kupovine. Jednostvanim klikom na dugme svi mogu donirati simboličan iznos od 100, 200 ili 500 dinara. Upravo taj jedan klik uz porudžbinu, za neku ženu će biti od velikog značaja, jer predstavlja veliku podršku i pomoć. Donacije koje su prikupljene na ovaj način prosleđuju se Savetovalištu za žene sa invaliditetom obolelim od raka dojke Jefimija.

Povezana vest:  FOTOGRAFSKA RADIONICA u okviru nedelje kulturnih manifestacija "SNAGA RAZLIČITOSTI"