Najveći tim bilding događaj u našoj zemlji Schneider Electric Serbia Business Run biće održan u četvrtak 29. septembra na Adi Ciganliji. 

Serija poslovnih trka nastala je sa idejom da motiviše poslodavce da u svoj poslovni kalendar uvrste i brigu o zaposlenima i aktivno promovišu zdrave stilove života. Srce događaja je trka od 5 km u kojoj se zaposleni takmiče za najbrži tim, najbržu koleginicu i kolegu, najfit kompaniju. Nakon koje ih čeka žurka i druženje uz dobre ritmove, hranu i osveženje.

Na osnovu velike potrebe da doprinesu očuvanju životne sredine organizatori su svoju misiju usmerili ka tome da Serbia Business Run za 5 godina postane prvi najveći sportski događaj u regionu koji je potpuno održiv. 

Povezana vest:  Dejvid Bekam i H&M proslavili predstavljanje kolekcije kupaćih kostima u Londonu

Ovaj ambiciozni cilj biće postignut saradnjom sa kompanijom Schneider Electric svetskim liderom u oblasti upravljanja energijom i jednom od najodrživijih kompanija na svetu (prošle godine ponela titulu najodrživije kompanije na listi Corporate Knights) uz čiju podršku će na trkama biti korišćena inovativna tehnološka rešenja poput solarnih panela i reciklažnog sistema. Na ovaj način cilj ove serije je da osnaži i inspiriše kompanije, poslodavce, zaposlene i sve pojedince da više vode računa o životnoj sredini i resursima koje dobijamo iz nje.

Takođe, trka je po prvi put uvela koncept “CO2 offset” tako što će pretpostavljenu količinu utrošenog CO2 na trkama nadoknaditi sađenjem adekvatne količine zimzelenih stabala. Ova kampanja realizuje se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac sa dugoročnim ciljem da društveno najodgovornije kompanije kroz svoje donacije doprinesu da se do kraja 2025. godine zasadi 100.000 stabala.

Povezana vest:  Ekskluzivno: Druženje sa Janom Dačović

Brojke sa ovogodišnjih trka ohrabruju – iskoristivost na održanim trkama u Novom Sadu i Subotici je bila 100 kilovat sati iz solarnih panela, a reciklirano je preko 40 kg PET ambalaže odnosno 9 kg limenki.  

U Schneider Electric Serbia Business Run trci učestvuju zaposleni iz kompanija, udruženja, javnih preduzeća, fakulteta i drugih organizacija, bez ograničenja maksimalnog broja učesnika. Priliku da uživaju u druženju i bodrenju kolega imaće i svi oni koji ne trče. U navijački paket uključeno je prisustvo na odličnoj žurci sa kolegama, kao i kupon za hranu i piće. Za najbolju žurku biće zadužena Ida Prester i bend Lollobrigida.

Povezana vest:  Počeli "Dani borovnice" na Kopaoniku

Serbia Business Run tradicionalno podržavaju kompanije kojima je zdrav način života i aktivnost zaposlenih jedna od suštinskih vrednosti. Pored naslovnog sponzora partneri događaja su i Intersport, VodaVoda, Herbalife, Heineken 0.0, Esensa i Hyatt Regency Beograd. Svaka od kompanija, pored toga što je stala iza događaja, njemu direktno i doprinosi kroz zanimljive aktivacije ili poklone za učesnike.

Budite poslodavac za primer i prijavite vaše zaposlene za jedno drugačije druženje u Beogradu na: https://serbiabusinessrun.com/beograd/