Nestlé  Srbija dobitnik je nacionalne nagrade „Poslovni uspeh“ Privredne komore Srbije (PKS) koja se tradicionalno dodeljuje još od 1969. najuspešnijim kompanijama i vodećim poslovnim liderima. Ovo priznanje kompanija je dobila zahvaljujući ispunjavanju održivih principa poslovanja i društvenoj odgovornosti koja se pre svega ogleda u podršci domaćim poljoprivrednicima, kao i redovnim donacijama hrane ugroženim grupama širom Srbije.

Takođe, u okviru godišnjeg CSR&ESG Foruma u organizaciji Smart kolektiva i Foruma za odgovorno poslovanje, i projekta „Održivi razvoj za sve“, Nestlé Srbija osvojio je titulu „Šampiona održivosti“ za uspešnu implementaciju principa globalnog programa regenerativne poljoprivrede u Srbiji, kojima se čuva i obnavlja zemljište za buduće generacije, štiti životna sredina i pruža podrška domaćoj ekonomiji. Ova priznanja dodeljuju se kompanijama koje se u svom poslovanju i strategijama pridržavaju Ciljeva održivog razvoja sadržanih u Agendi 2030 Ujedinjenih nacija i pružaju aktivan doprinos njihovom ostvarenju.

Povezana vest:  Budi kreativan na 13. Summer3p festivalu

U okviru istog Foruma, Nestlé je dobio i posebno priznanje za doniranje hrane najugroženijima, doprinos borbi protiv siromaštva i ostvarenju Ciljeva održivog razvoja u 2022. godini.

„Biti dobitnik tri važna nacionalna priznanja jeste privilegija, ali je za nas mnogo značajnije to da smo uspeli da dostignemo održiv način upravljanja viškovima hrane, da smo stalna podrška domaćoj privredi i da su nam naši potrošači i zajednica u kojoj poslujemo na prvom mestu, bez kompromisa. Zahvaljujemo svakoj od organizacija na poverenju i priznanju“, rekla je Marjana Davidović, generalna direktorka Nestlé-a za Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju.

Povezana vest:  COCA-COLA – omiljeno osveženje u novoj limenci