Izložba „Hari Poter“ slavi svoju evropsku premijeru 16. decembra 2022. godine u Beču.

Interaktivna izložba slavi filmove i priče o Hariju Poteru, fantastičnim zverima i proširenom svetu čarobnjaka uključujući Harija Potera i ukleto dete kroz postavke koje poštuju kultne likove, trenutke, lokacije i zveri koje je stvorila Dž. K. Rouling. Posetioci će moći da vide autentične rekvizite i originalne kostime iz filmova o Hariju Poteru i fantastičnim zverima i posete inovativna, impresivna i magična okruženja i instalacije.

Povezana vest:  Radno vreme ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata za praznike

Hari Poter je ostavio jedinstven trag u pop kulturi. Osam blokbaster filmova zasnovanih na originalnim pričama Dž. K. Rouling su oživeli magične priče i danas je svet čarobnjaka jedan od najomiljenijih svetskih brendova.

„Imagine Exhibitions Inc.“ sa sedištem u Atlanti je globalni lider na polju narativnog, impresivnog pozorišnog dizajna, pripovedanja i stvaranja visokokvalitetnih iskustava za muzeje, brendove i ustanove širom sveta. Pored Harija Potera stvorili su i druge međunarodno priznate izložbe: Titanik, Igre gladi, Park iz doba jure, Angry birds i Dauntonska opatija.

Povezana vest:  Izložba povodom 50-godišnjce Paninijevih sličica

Izložba „Hari Poter“ će biti otvorena do 19. marta 2023. godine.

© ALLEGRIA / Matthias Buchegger