SBB fondacija raspisala je konkurs za petu generaciju stipendista, koji će se pridružiti najdarovitijim mladim ljudima naše zemlje u okviru programa Stipendija prof. Njegoš B. Šolak.

Na konkurs mogu da se prijave učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji, koji se ističu svojim talentom, kao i izuzetnim rezultatima iz oblasti nauke, kulture ili umetnosti.

Radujem se jer ćemo već sredinom ove godine imati nove mlade, pametne i talentovane ljude, kojima ćemo da pomognemo da nastave da neguju svoj potencijal, šire znanje i ostvare svoje ciljeve. Trenutno je u programu 20 stipendista gde za svakoga pravimo poseban plan koji može da uključuje finansijsku, logističku, mentorsku podršku, kompjutersku opremu i instrumente, avio karte za odlazak na takmičenja ili nešto drugo što im je važno. Program se prilagođava njihovim potrebama i školovanju,“ rekla je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije i CSR direktorka United Grupe.

SBB fondacija od 2019. godine pomaže nadarenim učenicima i studentima iz Srbije, koji se obrazuju u zemlji ili inostranstvu i odlaze na svetska i regionalna takmičenja da nastave svoj put uspeha.

Povezana vest:  Opel Astra Classic za pobednika nagradne igre kompanije GOMEX

 „Našu bazu talenata čine različiti profili – od pijaniste, šahiste, balerine do fizičara, matematičara, IT genija i drugih. Zato jedva čekamo da vidimo kakvi talentni će da se pridruže ove godine našoj porodici mladih genijalaca, “ dodala je ona.

Prijave za petu generaciju stipendista SBB fondacije traju do 17. marta, a svi zainteresovani mogu da popune formular na zvaničnom sajtu.

Povezana vest:  Beč: automati za mobilne uređaje

Za više informacija posetite sajt sbbfondacija.rs ili društvene mreže Instagram i Facebook.