Ukoliko je baka unuku pričala da će stalno nošenje kape uzorkovati ćelavost, pogrešila je. Gubitak kose je problem koji pogađa čak polovinu muškaraca posle pedesete godine. Najčešće je nasledan i poznat kao androgena alopecija. Ali, nema pravila u godinama kada se javlja, pa možemo sresti i muškarce u početnim tridesetim koji počinju da se bore protiv gubitka kose. Pored nasleđa višak testosterona kod jačeg pola utiče na opadanje kose, pa će muškarac u ogledalu najpre primetiti da gubi kosu na temenu, a potom i sa strane.

Ukoliko na to dodamo i problem kože glave i svrab, a potom i perut,  onda dolazimo i do estetskog problema koji nijedan muškarac ne želi da vidi.

Neke od dama će reći da su muškarci bez kose muževniji, a neke da im se dopada prolazak prstima kroz njegovu gustu kosu, ali jedno je sigurno, ni ona, a ni on neće želeti da perut krasi njegovo rame. Perut izaziva i opadanje kose, pa je neophodno ovaj dvojac lečiti istovremeno.

Povezana vest:  Pretty by Flormar od sada i u Srbiji

Ali hajde da baš sve ne pripisujemo nasleđu, već i današnjem brzom tempu života…

Nekoliko jednostavnih saveta može muškarcu doprineti da spreči gubitak kose:

  • Prestati sa pušenjem cigareta

Istraživanja su pokazala da muškarci koji unose nikotin imaju veće šanse za gubitkom kose nego oni koji se klone duvana.

  • Masaža

Masiranje temena utiče na stimulisanje folikula dlake. Korišćenjem losiona usporiće se gubitak kose i pospešiće se rast nove. Preporučujemo nemački brend i njihov Alpecin  kofeinski losion  koji poboljšava strukturu dlake. Između ostalih aktivnih sastojaka, sadrži i kofein koji aktivira koren dlake. Dovoljno je jednom dnevno da nanese losion na kožu glave i nežno umasira i ne ispira.

Povezana vest:  Novogodišnja žurka za ljubimce u Delta Cityju

  • Smanji stres

Stres je okidač za mnoge probleme, ali i za opadanje kose. Brzi hod ili trčanje, teretana, razgovor sa prijateljem ili psihologom, slušanje muzike ili filmova će dosta pomoći. Pa verujemo da ponekad možeš i odgledati utakmicu sa njim, zar ne?

  • Izbalansirana ishrana

Izbegavanje brze hrane, bogat dnevni meni voćem i povrćem, belim mesom i ribom, uz adekvatan unos vode, uticaće pozitivno i na kosu i na kožu glave. Nedostatak vitamina B i cinka smatraju se čestim uzrokom peruti. Stoga je upravo i cink sastojak kvalitetnih šampona za kosu.

 

  • Koristi odgovarajući šampon

Muškarci vole praktičnost i da sa jednim šamponom pokriju više nedostataka.

Pomisli samo na osmeh na njegovom licu, kada sazna da neće samo njegov automobil uživati u hibridnoj tehnologiji, već i kosa.

Povezana vest:  Obuku o bezbednosti na internetu prošlo oko 9.400 đaka

Alpecin Hibridni kofeinski šampon je dvojna tehnologija koja kombinuje hidrataciju i kofein kao gorivo za kosu, hidrira suvu kožu glave, eliminiše perut i sprečava njeno opadanje.

Namenjen je za svakodnevnu upotrebu i dovoljno je da samo 2 minuta odstoji, te se temeljno ispere. Razvijen u kompaniji Dr.Wolff, Alpecin šampon omogućuje da se već nakon 2 minuta od primene njegov glavni sastojak kofein detektuje u epidermisu i narednih 24h ostane prisutan na mestu dejstva.

Za opadanje kose jeste najčešće odgovoran nasledan faktor, ali prevencija će znatno doprineti boljitku. Upotrebom pravog šampona, njegovo rame će krasiti samo tvoj zagrljaj i otisak crvenog ruža, ali ne i perut.