U toku humanitarne kampanje MIRIS BOJA čiji je cilj osnaživanje slepe i slabovide dece, prikupljeno je preko million dinara za decu Škole za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović” iz Zemuna, koja žive u socijalno ugroženim porodicama.

Humanitarna kampanja MIRIS BOJA započela je istoimenim događajem 27. oktobra u Hotelu Crowne Plaza u Beogradu, koju su podržali mnogobrojni sponzori.  Tom prilikom je za decu iz ove škole, od prodaje slika i ulaznica, prikupljeno 200.000 dinara i 490.000 dinara direktnih donacija.  Ova sredstva su pretvorena u vaučere za kupovinu robe široke potrošnje u trgovinskom lancu Univerexport i nabavku zimske odeće, obuće i rančeva. Vaučeri i poklon paketi podeljeni su na proslavi  školske slave „Sveti Sava“ 27.januara, kada se donatorima pridružila i SBB fondacija, koja je obezbedila vaučere u vrednosti 243.000 dinara za kupovinu sportske opreme.

Povezana vest:  Fenomenalna kolekcija UGG Australia za jesen/zimu 2010-11 na novim prodajnim mestima u Beogradu

Humantirana kampanja MIRIS BOJA, čiji je nosilac Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Srbije Mali Div, a organizator agencija Vivid Moment,  inspirisana je idejom Miroslava Radakovića autora knjige Miris Boja , koja je dobila naslov po humanoj i kreativnoj metodi slikara Suhela Bakaina. Bakain, inače slikar iz Kraljevine Jordan, je 2011. godine osnovao radionicu na kojoj omogućava slepoj i slabovidoj deci da slikaju bojama u koje su dodati mirisi. Na događaju MIRIS BOJA Suheil Bakain je slikao zajedno sa decom iz Škole za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović” s kojima radi već neko vreme, a njegove i njihove slike ponuđene su na aukciji koju je podržao veliki broj prisutnih poslovnih ljudi, umetnika, prijatelja organizatora…

Povezana vest:  Dan kada šoljicu kafe možete platiti emocijom-stihom

Humanitarna kampanja MIRIS BOJA nastaviće se na proleće održavanjem Humanitarnog festivala MIRIS BOJA, na kome će, kao i na inicijanom događaju u oktobru i na školskoj slavi ovog januara, slepa i slabovida deca pokazati razne talente koje razvijaju uz pomoć svojih nastavnika i prijatelja škole. Događaj će biti otvoren za sve posetioce, kao i za donatore i sponzore koji prepoznaju značaj inkluzije i materijalne pomoći slepoj i slabovidoj deci, koja često žive na granici siromaštva, a imaju želju, snagu i upornost da kroz muziku, pisanu reč i slikarstvo učine svoj, ali i život drugih, boljim i ispunjenijim.

Povezana vest:  U humanitarnom pešačenju od Beograda do Niša stigli na pola puta!