Humanitarna kartica „Veliko srce“ za rekonstrukciju igrališta
Snezana_i_Vlade_Divac_-_Veliko_srce_1Na skupu koji je u sredu održan u prestoničkom restoranu “Supermarket“, Eurobank EFG i Fond “Ana i Vlade Divac” (HOD) predstavili su brojnim zvanicama iz javnog i kulturnog života Srbije svoju humanitarnu karticu “Veliko srce“. Kreditna MasterCard kartica lansirana je u cilju prikupljanja sredstava za obnovu dečijih igrališta u obdaništima širom Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije. Skupu su prisustvovali brojni poznati sportisti, umetnici, novinari i druge javne ličnosti.
Predsednik Izvršnog odbora Eurobank EFG u Srbiji Filippos Karamanolis izjavio je da Banka, u okviru svoje strategije društveno odgovornog poslovanja, čini sve da pomogne zdrav razvoj dece u Srbiji.
-Eurobank EFG prepoznata je u Srbiji kao finansijska organizacija koja pruža značajnu podršku lokalnoj zajednici. Lansiranjem donatorske kartice želeli smo da popravimo stanje u kom se nalaze dečija igrališta u obdaništima širom Srbije i ponudimo deci bolje i sigurnije mesto za igru. U implementaciji ovog projekta, pronašli smo pravog partnera, Snežanu i Vlade Divca, najpriznatije humanitarne ličnosti u Srbiji – izjavio je Filiposa (Philippos) Karamanolisa, predsednika Izvršnog odbora Eurobank EFG.
Veliko_srce_-_Hor_Beogradski_glas_sa_pokretacima_akcije-Iz ličnog iskustva znam koliko je ulaganje u sportske terene važno da se mlade generacije usmere na pravi put. Apelujem na sve ljude koji koriste kreditne kartice u svakodnevnom životu i brinu o poboljšanju uslova za najmlađe, da nabave karticu Veliko srce i time pomognu obnovu igrališta – izjavio je Vlade Divac, osnivač Fonda Ana i Vlade Divac.
Članovi dečijeg hora “Beogradski glas“, izveli su pesmu “Veliko srce za male ljude“ koju je, dajući svoj doprinos akciji “Veliko srce“, komponovala Aleksandra Kovač. Program je vodio Aleksandar Stojanović, sportski komentator Radio-televizije Srbije.
Povezana vest:  Cikliranje projekat budućnosti