Dizajnerka Nina Rajak prošlog meseca predstavljala je Srbiju u Kataru na najvećoj modnoj reviji ikada koju je organizovala čuvena Carine Roitfeld. Qatar Fashion United by CR Runway održan je tokom FIFA Svetskog prvenstva u fudbalu 2022, a pored najpoznatijih svetskih modnih kuća kao što su Prada, Saint Laurent, Versace, Dior, Burberry, Valentino, Giorgio Armani okupio je i slavna imena poput Adriane Lime, Davida Beckhama, princeze Al Mayassa bint Hamed Al-Thani, i mnogih drugih.

Povezana vest:  Dani borovnice na Kopaoniku

Na velelepnom stadionu Ras Abu Abud naša dizajnerka prezentovala je svetu deo svoje ready-to-wear kolekcije, a pored toga i specijalnu kolaboraciju sa Off-White-om, koji je na svetskim listama najpoželjnijih brendova tokom prethodnih 5 godina prestigao čak i Gucci i Balenciagu. Specijalno za ovu priliku, Off-White je kreirao fudbalski dres, a Nina Rajak imala je zadatak da ga redizajnira u skladu sa svojim modnim pečatom.

Povezana vest:  Lekari: Ne imitirajte vampire

Kako je prepoznatljiva po svom nekonvencionalnom dizajnu, 3D formama i futurističkim materijalima, Nina je u ovaj modni komad inkorporirala elemente od crnog lateksa, kreirajući perfect match svojoj novoj capsule kolekciji: lateks pantalonama, suknjama, haljinama i jaknama.

Nova, vanvremenska modna kampanja plasira ovu kolaboraciju na naše tržište i podiže koncept lokalnog modnog identiteta na sasvim novi nivo.

Naša mlada manekenka, Katarina Marković, koja je prethodne godine briljirala na revijama brendova poput Louis Vuittona, te osvanula u magazinima kao što je Vogue, pozirala je ispred objektiva Penomedie i ovekovečila žensku odvažnost, samouverenost i moć kao važne fashion principe ovog domaćeg brenda.

Povezana vest:  Beogradski Manifest 2016 od 27. do 29. Maja na Kalemegdanu

Nina Rajak x Off-White dres krajem februara biće izložen u Glavnoj ulici u tržnom centru Galerija, u kome se nalazi i prodajno mesto ovog brenda (concept store-u Belgrade Designers District).

Foto: PENOMEDIA