Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi – ASAP je danas u prostoru Belgrade Kitchen Party  na Dorćolu, zajedno sa predstavnicima medija obeležila godišnjicu postojanja i najavila partnerstvo na 45. Salonu arhitekture, koje počinje sutra, 28. marta 2023. godine u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi broji 46 članova, okupljenih oko iste ideje – podizanje svesti o arhitekturi u društvu i profesionalnosti u praksi. Poput IT stručnjaka i gejmera, i oni osvešćuju činjenicu da samo zajedno mogu biti veliki i pojedinačno, i da jedino tako mogu srpsku arhitekturu i sve najbolje od nje, prezentovati dalje svetu. Osnovni cilj ove asocijacije je da se ljudi iz arhitekture bolje povežu, podele zajednička iskustva, unaprede saradnju i samim tim i celu profesiju.

Povezana vest:  MINI RASPUST ZA Dž U DOMU OMLADINE BEOGRADA

Članovi ove jedinstvene asocijacije arhitekata podelili su sa prisutnima utiske o dosadašnjem radu, ali i skrenuli pažnju na nedostatak medijskog prostora kod nas za aktivnosti i teme kojima se ovo udruženje bavi, kao i da su spremni da pomognu da se neke stvari promene.

Prisutnima su se obratili predstavnici Asocijacije, Vladimir Đorić, Danilo Dangubić i Igor Marsenić, i predstavili misiju i dosadašnji rad asocijacije ASAP, koja treba da postane arhitektonski stub Srbije oko koga će se tek zavrteti brojni zanimljivi i korisni projekti.

Povezana vest:  Pop kultura u 2014. kroz "oči" AP-a

’’To je generacija koja razume šire kontekste, moć zajednice i povezivanja, ne misli partikularno i želi da u srpskom društvu zauzme mesto koje im pripada, kao što su uradili i njihovi generacijski parnjaci iz filmske i IT industrije. Ta generacija zna da je važan činilac nacionalne ekonomije i veruje da može dati ključan doprinos promeni percepcije Srbije u svetu – izjavio je Igor Marsenić, Izvršni menadzer ASAP, i dodao:

’’Drago mi je da smo u otvorenom razgovoru imali  priliku da razmenimo mišljenja sa predstavnicima medija u Srbiji, čija podrška nam je izuzetno važna i stalo nam je da ih upoznamo sa javnom misijom naše organizacije. Važna je i činjenica da smo na ovaj način otvorili teme koje su aktuelne i važne kako za arhitektonsku struku, tako i za naše društvo.’’

Povezana vest:  ,,Unleashed’’- prvi PetTech program objavljuje poziv za prijavljivanje zainteresovanih startapova za 2021. godinu

Tokom trajanja 45. Salona arhitekture, narednih mesec dana, ASAP će biti značajan partner koji će doprineti  razmeni iskustava između priznatih domaćih i internacionalnih predstavnika struke u okviru 12 različitih panel diskusija.