Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi – ASAP je danas u prostoru Belgrade Kitchen Party  na Dorćolu, zajedno sa predstavnicima medija obeležila godišnjicu postojanja i najavila partnerstvo na 45. Salonu arhitekture, koje počinje sutra, 28. marta 2023. godine u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi broji 46 članova, okupljenih oko iste ideje – podizanje svesti o arhitekturi u društvu i profesionalnosti u praksi. Poput IT stručnjaka i gejmera, i oni osvešćuju činjenicu da samo zajedno mogu biti veliki i pojedinačno, i da jedino tako mogu srpsku arhitekturu i sve najbolje od nje, prezentovati dalje svetu. Osnovni cilj ove asocijacije je da se ljudi iz arhitekture bolje povežu, podele zajednička iskustva, unaprede saradnju i samim tim i celu profesiju.

Povezana vest:  Upoznajte inovativnu tehnologiju za negu usana uz Labello Hyaluron Lip Moisture Plus balzam za usne

Članovi ove jedinstvene asocijacije arhitekata podelili su sa prisutnima utiske o dosadašnjem radu, ali i skrenuli pažnju na nedostatak medijskog prostora kod nas za aktivnosti i teme kojima se ovo udruženje bavi, kao i da su spremni da pomognu da se neke stvari promene.

Prisutnima su se obratili predstavnici Asocijacije, Vladimir Đorić, Danilo Dangubić i Igor Marsenić, i predstavili misiju i dosadašnji rad asocijacije ASAP, koja treba da postane arhitektonski stub Srbije oko koga će se tek zavrteti brojni zanimljivi i korisni projekti.

Povezana vest:  NIVEA Clear-up trakice za T-zonu

’’To je generacija koja razume šire kontekste, moć zajednice i povezivanja, ne misli partikularno i želi da u srpskom društvu zauzme mesto koje im pripada, kao što su uradili i njihovi generacijski parnjaci iz filmske i IT industrije. Ta generacija zna da je važan činilac nacionalne ekonomije i veruje da može dati ključan doprinos promeni percepcije Srbije u svetu – izjavio je Igor Marsenić, Izvršni menadzer ASAP, i dodao:

’’Drago mi je da smo u otvorenom razgovoru imali  priliku da razmenimo mišljenja sa predstavnicima medija u Srbiji, čija podrška nam je izuzetno važna i stalo nam je da ih upoznamo sa javnom misijom naše organizacije. Važna je i činjenica da smo na ovaj način otvorili teme koje su aktuelne i važne kako za arhitektonsku struku, tako i za naše društvo.’’

Povezana vest:  Kiehl’s predstavlja renovaciju Ultra Facial Oil-free gel kreme za 24-časovnu hidrataciju bez masnog sjaja

Tokom trajanja 45. Salona arhitekture, narednih mesec dana, ASAP će biti značajan partner koji će doprineti  razmeni iskustava između priznatih domaćih i internacionalnih predstavnika struke u okviru 12 različitih panel diskusija.