Jelena i Zorana Arunović su danas održale otvoreni trening za medije i istakle da jako cene razumevanje i strpljenje koje su predstavnici medija pokazali u situaciji kada nisu mogli da dođu do izjava nakon osvojenih medalja a sve u želji da se sportisti  fokusiraju na najbitnija takmičenja.

U prethodnom periodu bilo je više značajnih dostignuća, od kojih se izdvaja zlatna medalja na Prvenstvu Evrope, osvojena u takmičenju miks parova sa Damirom Mikecom. Mikecovim individualnim zlatom, koje mu je donelo kvotu za Pariz 2024, miks tim se kompletirao i nastupiće na Igrama.

Evropskom prvenstvu prethodio je svetski kup u Kairu, sa koga je Zorana donela dva srebra. U pojedinačnoj konkurenciji bolja od nje je bila predstavnica Francuske, a u konkurenciji parova, bolji od para Arunović Mikec bili su takmičari iz Indije.

Povezana vest:  RAGBI 13, BEOGRAD DOMAĆIN KONGRESA RLEF!

Zorana je istakla značaj osvajanja bronzane medalje i olimpijske vize na prvom kvalifikacionom takmičenju, u septembru prošle godine, na Prvenstvu Sveta u Kairu.

Nakon diplomiranja na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije upisala je kurs koji se bavi kreiranjem bezbednog okruženja za sportiste, u organizaciji Međunarodnog olimpijskog komiteta. Završni ispit je očekuje u junu, i nada se da će po završetku sportske karijere moći sve naučeno moći da obedini sa znanjem sa terena i napravi pozitivan uticaj na okruženje.

Foto: Dušan Milenković/ATA Images

Ono što Jelena, glavni trener miks tima i Zorane, ističe je konstantnost koju naš dvojac prezentuje, iz takmičenja u takmičenje, uz izrazite individualne kvalitete koje nesumnjivo poseduju. To vidi kao posledicu višegodišnjeg kvalitetnog stručnog rada koji se podjednako oslanja na teoriju i praksu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kikinđanke odnele bod iz Novog Bečeja, Partizan savladao Sentu, slavlje crveno belih i Nišlija u gostima u Super ligi Srbije!

Današnjim treningom su započele pripreme za Evropske igre u Poljskoj. Zorana je trijumfovala u Bakuu 2015. godine i u Minsku četiri godine kasnije. Do odlaska u Vroclav, očekuju ih nastupi na svetskim kupovima u Limi i Bakuu, kao i pripreme sa najboljim timom Francuske na olimpijskom strelištu.

U odnosu na prošlu godinu, tim je ojačan Roksandom Atanasov. Karate više nije u porodici olimpijskih sportova, pa je uspešno realizovana Jelenina ideja da Roksanda preuzme ulogu savetnika. Iako naizgled potpuno različiti sportovi i načini na koje se stiže do pobede, jasno je da i u karateu kao i u streljaštvu su potrebni hrabrost, promišljenost, strpljenje i disciplina. Roksandina uloga je izrazito specifična, i evidentno je da je ispoljila hrabrost pristajanjem da bude deo tima u sportu iz koga ne dolazi.

Povezana vest:  Nova pravila – pakao na vatrenoj liniji!

Uputile su veliku zahvalnost svim institucijama Republike Srbije koje finansiraju sportske programe, i uputile poziv članovima zajednice da uzmu učešća u organizovanim sportskim aktivnostima.

Foto: Dušan Milenković/ATA Images