Idealan majski odmor u suncem okupanom Dubrovniku ne smete da propustite u vreme kada se tamo, drugu godinu zaredom, održava BAVARIN – dubrovački street food festival, koji dovodi u goste najbolji svetski bar – londonski Lyaness!

Planirajte vikend getaway u Hrvatskoj

Iako nam se ponekad zbog vremena tako ne čini, ali topli i sunčani dani su iza ugla, a mislima smo već na godišnjem odmoru i prepuštamo se njegovim užicima. Jug Hrvatske, tačnije Dubrovnik, jedna je od omiljenih evropskih destinacija u koju svake godine dolaze turisti iz celog sveta, turisti koji znaju da cene prirodne lepote, ali i kvalitet svog odmora. Nije se slučajno zato Dubrovnik nametnuo kao omiljena destinacija za odmor, bilo da ostajete duže ili planirate da „skoknete“ na samo nekoliko dana. Jedan od novijih aduta koji Grad odnedavno nudi, tačnije već drugu godinu zaredom, je i Bavarin – fantastičan dubrovački street food festival koji ove godine u goste dovodi najbolji svetski bar – londonski Lyaness koji je 2022. godine osvojio nagradu Spirited Awards za najbolji svetski bar!

Povezana vest:  Coca-Cola inspirisala sve da budu Deda Mraz i usreće decu iz SOS sela Srbije

U srcu Grada krije se recept za vaš savršen gastro odmor

Kreativna četvrt Lazareti, samo srce dubrovačkog šarma i ove godine će da bude nezaobilazna stanica svim dušama željnim vrhunskih gastronomskih specijaliteta i dobre zabave. Dubrovnik je sam po sebi idealna destinacija za sve koji svom odmoru žele da daju veću notu. Stapanje sa predivnom arhitekturom i istorijom koja je zapisana u svakom kamenu i u svakoj uličici grada, predivnim i nasmejanim ljudima, uspomene su koje se pamte ceo život. Ko nije osetio ovaj grad, nije iskusio kako zaista izgleda savršen odmor. Sada možete doslovno da ga osetite na najzanimljivijem street food festivalu ovog proleća.

„Preko pet hiljada posetilaca koji su u četiri dana uživali u prvom izdanju Bavarina prošle godine bili su nam pokazatelj da smo svojom ponudom stali rame uz rame poznatim svetskim street food festivalima. Slika dupke/tvrđave punih Lazareta jedna je od lepših razglednica koju smo prošle godine iz Dubrovnika poslali u svet! Ove godine priču podižemo na viši nivo dovodeći Lyaness kao goste predavače, čemu se neizmerno radujem“ – rekao je Antonio Franić, direktor festivala.

Povezana vest:  Mid Europa kupuje Bambi, Imlek, Knjaz Miloš...

Bogat i raznovrstan program

Bavarin traje od 5. do 14. maja 2023., a u deset dana očekuje vas gastro, muzički i edukativni spektakl, uz najbolje domaće ponude hrane i pića, uz neizostavno sjajan koncertni lineup, ali i dodatak prave svetske barmenske kreme! U 26 sjajnih programa koje čine 6 besplatnih koncerata, 14 besplatnih radionica za decu i odrasle, 4 besplatne bioskopske projekcije, 1 takmičenje, 1 humanitarni događaj, svako će da pronađe nešto za sebe. U petak 05.05, na svečanom otvorenju festivala, biće predstavljanje ugostitelja i posebnih gostiju festivala Lyaness bar iz Londona, uz koncert Nene Belana & Fiumensa. Dan kasnije likovnu radionicu za decu održaće Anamarija Asanović uz Lyaness bar, održaće se i London – panel i Q&A, Lyaness bar guest shift i za kraj koncert Vanne. Ostale dane očekujte radionice, cooking showove, vinske prezentacije, filmske projekcije, DJ programe, humanitarni događaj sa Fondacijom Marina Čilića, poslastičarsku radionicu za decu i odrasle sa Leom Jurešićem iz Masterchefa, slikarske radionice uz kamenice i prosecco, prvenstvo u rozati, čitaonice bajki, kao i koncerte grupa Kuzma i Shaka Zulu, Gina & The GeeGees i zatvaranje festivala 14.05. uz koncert grupe Silente.

Povezana vest:  Oprema za balsamovanje Elvisa Prislija na aukciji

Ulaz za svih deset dana drugog izdanja Bavarina i ove godine je, naravno, slobodan!

Sve dodatne informacije o ugostiteljskoj ponudi kao i bogatom muzičkom i zabavnom programu očekujte uskoro na društvenim mrežama festivala, Facebooku i Instagramu, kao i na službenoj stranici Turističke zajednice Grada Dubrovnika!