Mikser_Design_Food_1

MIKSER DESIGN FOOD @ MIKSER HOUSE 24. marta

Organizacija Mikser, kao jedinstvena kulturna platforma posvećena razvoju kreatvne industrije, prvi put u regionu pokreće Mikser Design Food, jedinstveni događaj koji spaja dizajn i hranu. MDF počinje u subotu 24. marta u 12 časova u Mikser Kući u Karađorđevoj ulici br. 46 u Beogradu i trajaće do 20 h.

U svetu se u poslednjih desetak godina dizajnerima okreću vrhunski kuvari, restorateri i supermarketi kako bi svoje ponude učinili kulturno relevantnijim i ekonomski komercijalnijim. U dizajnerskim krugovima, hrana polako postaje nova teritorija istraživanja i ne ograničava se samo na dizajn pakovanja, već tretira hranu kao novi materijal. Od velikih dizajnerskih sajmova, preko vodećih svetskih dizajnerskih škola, pojavljuju se radovi u vezi sa hranom, a organizacije koje obično okupljaju gastronomske profesionalce počinju da se bave i njenim dizajnom, kulturološkim aspektima, hranom kao doživljajem ili umetničkim performansom.

Povezana vest:  Kris pobesneo pošto je u kući našao golog muškarca

Mikser Design Food će okupiti selekciju od 40 izlagača iz industrije hrane i vina koji se izdvajaju, ne samo dobro dizajniranim proizvodima nego autentičnim, kvalitetnim proizvodima, pristupom i ljubavlju prema svom poslu koji ih svrstavaju u posebnu kategoriju. Pored izlagača hrane i vina, posetioci će moći da nađu egzotične vrste soli, ulja, pribor za kuhinju i prate žive demonstracije škole kuvanja Il Primo. U glavnom programu će učestvovati i najbolji srpski kuvari iz restorana Zak iz Novog Sada, Dijagonale i Holesterola iz Beograda, a časopis Wine & Fine će voditi radionicu vina na kojoj će se predstaviti najbolje srpske vinarije.

Povezana vest:  Međunarodni kongres o raku dojke u Beču

Učesnici: Vinarija Ivanović / Vinarija Vindulo/ Vinarija Janko / Vinarija Matalj / Vinarija Tikveš / Vinarija Đurđic / Vinarija Molovin / Vinarija Budimir / Vinoteka Baltasar / Mokrinski sir / Serdarski sir / Sir Čarobni breg / Eugen / Tintolino / Jar na Dar / Fini / Carlsberg / Zdravko! Jaja / Ulje Njagojević / Shix Fix / Restoran Zak / Restoran Holesterol / Zaplet + 2.0 Dijagonala / Jazzayoga / Elixir / Škola kuvanja Il Primo / Pekara Šarlo / Roggenart / Oxi trident / Blatobran / Valentina Savic & Depo23 / Zoraida Crnić / Coba & associates / Unibrend / Sale’n’Pepe / Wine & Fine / Tehnopassage /

Povezana vest:  Glumci iz filma "Montevideo" posetili "Dečiju sportsku nedelju" u Delta Cityju

Sledeći Mikser Food Design je planiran za 28. april 2012.

Photo credit by: IKEA