Gnev_Titana

Borba sa demonima u epskom spektaklu „Gnev Titana 3D“ od 29. marta u bioskopima!

Nakon herojske pobede nad čudovišnim Krakenom, Persej—polubog, Zevsov sin—pokušava da vodi miran život kao seoski ribar i samohrani roditelj desetogodišnjeg sina Heliosa. U međuvremenu, borba za nadmoć besni između bogova i Titana. Opasno oslabljeni, bogovi gube kontrolu nad zarobljenim Titanima i njihovim opakim vođom, Kronosom, ocem dugogodišnjih vladara Zevsa, Hada i Posejdona. Snaga Titana sve više raste dok Zevsove božanske moći presušuju, i na Zemlji nastaje pakao. Uz pomoć Kraljice Andromede, Posejdonovog sina, poluboga Agenora, i palog boga Hefesta, Persej hrabro kreće u podzemni svet kako bi oslobodio Zevsa, savladao Titane i spasao čovečanstvo.

SEM VORTINGTON (Persej) je mladi australijski glumac koji je 2004. osvojio najviše glumačko priznanje u svojoj zemlji za ulogu u filmu Somersault. Svetsku slavu doživeo je ulogom u filmu Terminator: Spasenje, a potom i glavnim ulogama u filmovima Avatar, Borba Titana i Čovek na ivici.

LIJAM NISON (Zevs) je renomirani irski glumac, koji je tokom dugogodišnje karijere osvojio najprestižnije filmske nagrade: Oskara, Zlatni globus i nagradu BAFTA. Najbolje uloge ostvario je u filmovima Šindlerova lista, Betmen počinje, Oteta, U stvari ljubav, Borba Titana, Bezimeni, a pozajmio je glas i u sva tri filma Letopisi Narnije.

Povezana vest:  Deset godina rada Direkcije Festa

DŽONATAN LIBESMAN (režiser) je odrastao u Južnoj Africi, a nastavio je školovanje na njujorškoj filmskoj akademiji. Snimio je nekoliko nagrađenih kratkih filmova, kao i dugometražna ostvarenja Teksaški masakr motornom testerom: početak, The Killing Room i Darkness Falls.

O PRODUKCIJI:

Film Borba Titana se pojavio 2010. godine i postigao veliki uspeh širom sveta. Njegov nastavak donosi sličan spoj klasične grčke mitologije i žestoke akcije u najnovijoj 3D tehnologiji. Sniman je na različitim lokacijama u Engleskoj, Velsu i na Kanarskim ostrvima.

“Da budem iskren, ovo je moj omiljeni žanr. Dobio sam priliku da uradim klasični holivudski film velikih razmera sa sjajnim glumcima, pravim zvezdama i da prikažem epsku borbu na velikom platnu,” objašnjava reditelj Džonatan Libesman. “Dramski elementi u filmu su veoma važni. Hteli smo da se publika zabavi, ali i da u isto vreme saoseća sa glavnim junacima,” dodaje. “Želeo sam da ovaj film bude samostalan, iako se naravno nastavlja priča o Perseju i Zevsu. Hteo sam da snimim sirov film sa elementima fantazije kao što ovakvom spektaklu i priliči.”

Iako je Gnev Titana smešten u mitološkom svetu, u kome džinovski kiklopi i himere terorišu stanovništvo, Libesman je želeo da istakne emotivnost glavnih junaka kako bi ih približio današnjoj publici.

Povezana vest:  Tarantinovih "Podlih osam" kao pozorišna predstava?

Najveću promenu u odnosu na prethodni deo je doživeo Persej: “Tada je bio robusni tinedžer koji je priželjkivao osvetu. Sada je smireniji i zreliji. Ima desetogodišnjeg sina, zbog koga drugačije gleda na svet i nesebično se brine o njemu. Potpuno je zadovoljan sadašnjim životom u ribarskom selu.”

Iako su u prvom planu bogovi, čije aktivnosti utiču na događaje u čitavom svetu, u filmu se provlače i druge teme: “Mislim da se film bavi razrušenim porodicama, očevima i sinovima, koji su ovde igrom slučaja bogovi i polu-bogovi. Persej je ponekad nesiguran, pokušava da pronađe svoje mesto u svetu i čak izbegava da bude heroj, jer hoće da se posveti svom sinu. Međutim, shvata da mora da prihvati odgovornost koju nosi uloga polu-boga, zbog dužnosti prema sinu, ali i prema čitavom svetu,” zaključuje Sem.

Rozamund Pajk, koja tumači lik kraljice Andromede, nedeljama se naporno pripremala za ulogu ratnice: „Trenirala sam borilačke veštine bar tri sata dnevno, jer je uloga zahtevna i morate da budete u dobroj formi pre početka snimanja. Uživala sam što sam imala priliku da naučim nove veštine od vrhunskih stručnjaka, jer smo hteli da Andromeda bude snažna ratnica. Zna kako da predvodi vojsku i ne treba joj pomoć muškaraca. Ona je prava heroina i nadam se da će poslužiti kao inspiracija mlađim gledaocima.“

Povezana vest:  Film Srdana Golubovića ''Krugovi'' u Kanu dobio nagradu za najbolji projekat

„Sem Vortington je snimao dosta akcionih scena bez kaskadera: skakao je sa litica, ronio… fenomenalan je,“ dodaje reditelj. Producenti obećavaju da će Gnev Titana biti spektakularniji, bolji i smeliji film od svog prethodnika, jer je veća pažnja posvećena detaljima priče i glavnim junacima: „Preuzeli smo sve što nam se dopalo u prvom filmu – spektakularne vizuelne efekte i mitološki svet koji smo stvorili i podigli ih na sledeći nivo. Retko imate priliku da se vratite istoj priči sa više sredstava i većom podrškom, pa smo zato odlučili da mitološka bića, kiklopi i Minotaur budu još kolosalniji,“ objašnjava producent Bazil Ivanik.

“Gnev Titana ima slojevitu priču i neprestanu akciju. Mislim da će gledaoci uživati u mnogim atraktivnim scenama, a da će pored toga moći da se povežu sa pričom koja je vrlo emotivna. Tako da je ovaj film pravi spoj oba sveta,” zaključuje producentkinja Poli Džonsen.