Turistička organizacija opštine Tivat zajedno sa partnerima Porto Montenegrom, Lušticom Bay, kao i Centrom za kulturu Tivat na sada već tradicionalnoj press konferenciji u Beogradu, u restoranu Gilda, predstavila je bogat  kalendar događaja za leto 2023. godine.

Na konferenciji su govorili: predsednik opštine tivat Željko Komnenović, direktorka Turističke organizacije opštine Tivat Nina Lakičević, predstavnica Luštica Bay Kristina Škanata, predstavnik Porto Montenegro Danilo Kalezić  i direktor Centra za kulturu Tivat Goran Božović.

Press konferenciju je otvorio predsednik Opštine Tivat, g-din Željko Komnenović i srdačnim pozdravom informisao sve prisutne o letu pred nama: “Ovo je iskren i otvoren poziv da posetite najintrigantniji i najuzbudljiviji grad u Boki Kotorskoj- Tivat. Ovoga leta nas u Tivtu očekuje možda najbolji do sada umetničko, kulturni i turistički program- od svetskih zvezda pozorišne, filmske i muzičke scene, kulturnog programa Purgatorija, preko svih dešavanja u Porto Montenegru i Luštici Bay. Dobro došli, Tivat vas čeka!“

Direktorka Turističke organizacije opštine Tivat Nina Lakičević je istakla da je Tivat u prethodnom periodu mnogo radio na svojoj turističkoj ponudi te je shodno tome postao odabir brojnih turista. U hotelskoj ponudi trenutno u Tivtu ima 20 hotela, od kojih je većina sa 4 ili 5 zvezdica i najavila izgradnju novog luksuznog hotela na mestu starog hotela Tivat. S ponosom je najavila da u saradnji sa opštinom Tivat, Porto Montenegrom i Lušticom Bay, ovoga leta nas očekuje preko 30 događaja u Tivtu: “Posebno bih istakla Tivatske letnje fešte, Međunarodni karneval, Žućenicu fest, riblje večeri, Tivatski matine na terasi hotela Pine, Srpski sabor ljubitelja folktora, Bućarsku olimpijadu, Lastovku feštu i mnoge druge događaje”, izjavila je Lakičević.

Povezana vest:  Noć istraživača obeležilo 10.000 izvedenih eksperimenata!

PR i menadžer programa Porto Montenegra, Danilo Kalezić, predstavio je bogat i ekskluzivan program dešavanja za ovo leto, koji će učiniti leto u Crnoj Gori najuzbuljivijim do sada: “Ponosni smo na to što će Porto Montenegro biti domaćin prvog izdanja Rubix Festivala, od 28. do 30. jula, nastalog u saradnji organizacije Fešta i kompanije Adriatic Marinas. Festival će ujediniti ljubitelje muzike, umetnosti, teatra i tehnologije. Gosti festivala će biti čuveni Džon Malkovič, Morcheeba bend, DJ Damian Lazarus i mnogi drugi. Neki od događaja koji nas očekuju su Auto reli Gumball 3000 (16. jun), koncert Dina Merlina (24. jun), SuperWine 10 (1. jul), Mediteranska liga u kriketu (10-13. jul), Međunarodni festival mode IFF (21-22. jul), Gastro vikend (17-20. avgust), Pinko modna revija (16. septembar), The Crew Awards (20-22. oktobar)”, istakao je Kalezić.

Povezana vest:  Dodeljene diplome stipendistima State of Exit Fondacije

 “Luštica Bay je destinacija od izbora i ovog leta: užitak na čak pet plaža, gastronomska priča lokacije koju tka niz restorana uz promenadu i kalendar događaja kreira identitet leta u novom gradu na Jadranu.  Razvoj destinacije prati i otvaranje Centrale Piazze – novog mesta za susrete.  Premium pub, nacionalni restoran, kafeterija, konceptualni beauty bar, art galerija, i druge šoping jedinice donose novu energiju centru grada. Pet plaža su svojevrstan potpis Luštica Bay-a – Almara Beach club i restoran već godinama su sinonim kvalitetnog dana na moru, a Ramla, kao novi koncept donosi inovativnu dimenziju zabave na plaži.  Od događaja bih istakla: Hello Summer Festival, zakazan za 25. jun; uživanje u klasicima donosi koncert Verice Čuljković i Quartet Unique nastupiće 13. jula, a pozorišna predstava Marlen Dietrich zakazana je za 15 jul. Operosa – La Serva Pedrona by Paisiello igraće se u okviru amfiteatra Luštica Bay-a 2. avgusta.  Ovu sporstku sezonu otvoriće Luštica Bay Aquatlon 11. juna, a regionalna sportska javnost s nestrpljenje očekuje UpHill Race 16. septembra. “, poručila je Kristina Škanata, Senior Marketing Executive Luštice Bay.

Povezana vest:  Priključi se i ti Red Bull ŽvrljArt-u

Goran Božović, direktor Centra za kulturu Tivat, najavio je izuzetno važno punoletstvo Festivala mediteranskog teatra Purgatorije, čije otvaranje je zakazano 21. juna, mjuziklom Flashdance Pozorišta na Terazijama, a zatvaranje 31. avgusta predstavom Velika drama Narodnog pozorišta u Beogradu. “Program ovog leta će biti izuzetno bogat, očekuje nas 8 ili 9 takmičarskih predstava poput premijere Ćelave pjevačice u sopstvenoj produkciji Centra, zatim predstave Deca, Ožalošćena porodica, Narodni neprijatelj, Jevanđelje po Dostojevskom, Pluća, Otac. Očekuje nas i Festival plesnog teatra sa 5 fenomenalnih predstava (Alfa girl, A dance tribute to the art of football, Leisure for Pleasure, Grand Bolero i Životnjska farma). Tu je i premijera predstave u koprodukciji sa SNP Novi Sad i Beoart-om, premijera u sopstvenoj produkciji predstave Oleana, kao i mnogobrojni prateći program koji je vredan pažnje – Filomena Marturano, Hasanaginica, Aplikacija Voland, Tre Sorele, opera Ko to tamo peva, foklor, dečije predstave, stand up Zorana Kesića, muzičko-poetsko veče Ivana Bosiljčica, koncerti klasične muzike, kao i posebno atraktivni koncerti Peđe Jovanovića & Big orchestra 15. jula i planetarno poznatog pijaniste Peter Bence-a 12. avgusta. Mnogo je razloga da ovoga leta posetite Tivat”, istakao je Božović.

Foto: Marija Mlađen/ATA Images