Američki brend Levi’s, kreator legendarnih farmerica 501®, slavi 150 godina od njihovog nastanka.

Na globalnom nivou brend će organizovati različite vrste aktivacija, od kojih će Levi’s žurka u San Francisku biti vodeći američki event, dok će Beograd biti domaćin velikog evropskog događaja posvećenog ovom ikoničnom modelu.

Od 20. do 21. maja 2023. godine u galeriji Štab u prizemlju šoping centra Galerija, imaćete priliku da se upoznate sa istorijom brenda Levi’s i modela 501®, da učestvujete u upcycling radionicama, dobijete savete vodećih srpskih stilista, te da učestvujete u razmeni džinsa i drugim zanimljivim aktivnostima.

Povezana vest:  Kompanija Mars slavi žene koje menjaju pogled na svet

Tokom prvog dana događaja, moći ćete da personalizujete nove Levi’s modele u okviru Tailor shop-a ili da donesete nošene artikle brenda na manju popravku ili doradu.

Iskusni krojači i modelari vodiće vas na upcycling radionicama kroz proces kreiranja nekih novi stilskih favorita koristeći stari teksas, u skladu sa održivim modnim principima.

Iskoristite priliku tokom aktivacije „Denim Swap” da svoje nošene Levi’s komade garderobe zamenite za druga vintage izdanja.

Poznati srpski stilisti Ašok Murti, Vanja Pantin, Kristina Bekvalac i Stefan Orlić učestvovaće od 17 časova u „Speed date a stylist“ segmentu i deliti savete o odabiru pravog kroja farmerica, nošenju džinsa u različitim prilikama, stilizovanju “denim on denim” kombinacija, kao i usklađivanju različitih krojeva farmerica sa različitom vrstom obuće.

Povezana vest:  Sabin Marselis i IKEA novom VARMBLIXT kolekcijom istražuju moć skulpturalnog dizajna i svetlosti

Poslednji segment događaja u subotu biće humanitarna aukcija zatvorenog tipa, na kojoj će se prikazati vintidž modeli 501® u reinterpretaciji Dragane Ognjenović, Igora Todorovića, Ane Ljubinković, Ines Janković, Matije Vujice, Tijane Žunić, Tamare Jarić, Nine Rajak, Dechko Tzara, House of Zla, Discipline, Aleksandra Zabunovića, Ivane Rabrenović i Dijane Malnar.

Sav prikupljeni novac doniraće se programu UNDP koji se bavi tretiranjem industrijskog otpada, naročito teksasa.

Povezana vest:  Leticija Ortis nova španska kraljica

Za DJ pultom naći će se Marko Nastić, jedan od najpoznatijih dižejeva i producenata u ovom delu Evrope.

Tailor i Repair shop očekuju posetioce i u nedelju, 21. maja od 12 do 18 časova.

Na tematskim Upcycling radionicama imaćete mogućnost da iskažete svoju kreativnost i napravite igračke od džinsa, kao i modne dodatke od tekstila i aluminijumskih otvarača sa limenki.

Studenti Fakulteta organizacionih nauka će učestvovati u Case study izlaganju tokom popodneva i predstaviti inovativna rešenja na temu održive mode, u skladu sa misijom brenda.

Nakon proglašenja pobednika, prisutni će uživati u nastupima miljenicama mlađih generacija, hip hop pevačice Zere i DJ Lanne.